avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii contributii cas,cass,impozit pe salarii pers.cu ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

contributii cas,cass,impozit pe salarii pers.cu handicap

Va solicit un raspuns avizat, in legatura cu obligatiile de plata ale angajatului ,aplicabile venitului din salariu,a persoanelor cu grad de handicap(nu numai accentuat sau grav).Conform Codului fiscal,sper sa nu ma insel,veniturile provenite din salarii a acestor persoane,nu sunt supuse impozitului...dar contributiile de asigurari sociale si acelea pentru sanatate degreveaza salariul acestora?
Cel mai recent răspuns: mir1959 , utilizator 19:13, 6 Ianuarie 2009
Veniturile din salarii realizate de catre persoanele fizice cu handicap grav sau accentuat, la functia de baza, nu sunt incluse in veniturile salariale si nu sunt impozabile, in intelesul impozitului pe venit.
Va multumesc,cred insa ca n-am fost suficient de clara.Reformulez,salariatului(cu contract individual de munca)cu grad de handicap(indiferent de ce grad)nu i se percepe impozit pe venit(la functia de baza,am inteles),conform codului fiscal;ma intereseaza contributia de sanatate si cea de asigurari pentru pensie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire impozit salarii bordas bordas Am o profesoara care detine un certificat cu grad de handicap .Dupa legea 448/2006 are niste facilitati printre care si scutirea pe impozit pe salar.Dar am ... (vezi toată discuția)
Impozit venit din salarii persoane handicap luciali luciali persoanele cu handicap grav sau accentuat sunt scutite de impozit pe veniturile salariale numai la functia de baza ? va multumesc! (vezi toată discuția)
Impozit pe venituri salariale - persoane cu handicap Pannik Pannik Salut. Am si eu o intrebare. Persoanele cu handicap accentuat si grav mai beneficiaza de scutirea la plata impozitului pe venituri salariale ? Stiu ca cf ... (vezi toată discuția)