avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... perioada de suspendare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

perioada de suspendare

salut,
am avut permisul auto suspendat pt alcool 0.31 in aer ex .am facut contestatie la procesul verbal si am luat cert. de grefa, dar nu l-am dus la politie pt a lua permisul.
procesul l-am pierdut, dar timpul de suspendare a trecut. dar cand am fost la politie sa il ridic au spus ca suspendarea intra din momentul ce procesul sa terminat
de ce pt ca permisul meu a figurat tot timpul suspendat?
ce pot face ? multumesc
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 22:59, 15 Iunie 2012
Pe parcursul procesului sanctiunea suspendarii dreptului de conducere a fost suspendata. Chiar daca nu ati fost sa va ridicati permisul ati avut dreptul sa conduceti, insa riscati sa fiti amendat in cazul unui control pt ca nu ati fi avut permisul la dumneavoastra.
Sanctiunea curge din momentul in care s-a dat sentinta.
Pentru ca plangerea suspendă executarea amenzilor şi a sancţiunilor contravenţionale complementare de la data inregistrarii acesteia până la data pronuntarii hotararii judecatoresti (art.118 al. 2 din Oug.195/2002).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am făcut contestație și nu am ridicat permisul in termene de 15 zile Adrrianm112a Adrrianm112a Buna ziua ! Am o problema și nu știu ce ar trebui făcut . Mi-a fost reținut permisul pentru 3 luni de zile depășind limita de viteza , am făcut ... (vezi toată discuția)
Se poate circula cu certificatul de grefa ? pinnutz_789 pinnutz_789 Buna ziua ! Mi-a fost suspendat permisul de conducere pentru 90 de zile pentru viteza. Am avut dovada de circulatie 15 zile, iar in timpul acesteia am facut ... (vezi toată discuția)
Contestatie proces verbal Dragomirvalentin Dragomirvalentin Buna ziua. In data de 18 04 2019 am fost oprit de un echipaj de politie care era in mers si mi a fost suspendat permisul pe o perioada de 1 luna de zile ... (vezi toată discuția)