avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit RADIEREA DIN OFICIU A UNUI PF
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

RADIEREA DIN OFICIU A UNUI PF

In 2010 luna iulie mi-sa radiat din oficiu de catre camera de comert PF .Nu m-au anuntat in scris si nici fiscul.Mentinez ca nu functionam de 7 ani, dar plateam impozitul pe profit.Am scos confirmarea de radiere iar cei de la fisc nu-mi vor sa-mi returneze impozitul platit nici macar pe 2011. Au spus ca vor lua in consideratie aceasta radiere incepand cu 1 ianuarie 2012. Normal ar fi sa mi-se inapoieze banii. Unde ma pot adresa?
Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 20:15, 19 Iunie 2012
cum plateati impozit pe profit ,din moment ce nu functionati?...e un non-sens
Ca PF nu puteati plati impozit pe profit,ci poate impozit pe venit.Radierea din oficiu s-a facut ,probabil,pentru ca nu ati solicitat optiune pentru desfasurarea activitatii in una din formele prevazute de OUG 44/2008 , art.39 .Cum ati platit de buna voie impozitul pe venit,daca nu ati depus documentele prevazute de Codul fiscal ?,sau ati desfasurat activitatea pe baza de norma de venit ?
Pentru clarificarea situatiei va puteti adresa directorului Administratiei financiare de care apartineti.
m-am exprimat gresit.Mi-se oprea din pensie impozit pe venit. Aveam PF , dar nu exercitam activitate.Radierea s-a facut datorita faptului ca nu m-am dus sa modific din PF in APF. Din luna noiembrei pana in inclusiv luna iunie 2012 mi-sa oprit din pensie bani. Dupa ce am fost la registrul comertului si mi-sa confirmat radierea din 12-07-2010, cei da la ANAF [editat] mi-au spus verbal ca nu pot sa-mi returneze banii opriti.Au dat vina pe mine ca nu am adus din 2010 radierea PF-ului. Mentionez ca starea de sanatate nu-mi mai permitea sa am activitate, fiind operata pe cord si avand si o infirmitateDaca registrul comertului mi-ar fi trimis o adresa din care sa reiasa radierea as fi rezolbat problema. Nu zic de 2010 sa-mi restituie banii opriti dat macar pe 2012. Va multumesc pentru sfaturile de la d-voastra.
Ultima modificare: Duminică, 17 Iunie 2012
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Conform art.39 alin. (4) si (5) din OUG 44/2008,Oficiul Registrului Comertului nu avea obligatia sa va comunice radierea.Aceasta trebuia publicata pe pagina de internet a
Oficiului National al Registrului Comertului si afisata,sub forma tabelara,la sediul oficiului unde s-a dispus radierea.
Multumesc pentru raspuns. Insa vreau sa stiu legal am dreptul sa-mi recuperez banii pe 2011 de la ANAF ?

Alte discuții în legătură

Pfa radiat din 2010 pentru care mi se cere sa platesc impozit in 2012 gena_b gena_b Am deschis o activitate PFA in anul 2007 dar nu am activat niciodata. In 2010 s-a procedat la radiere conform art.39 din OUG nr.44/2008.Acest lucru se poate ... (vezi toată discuția)
Autorizatie pf ritabutnar ritabutnar BUNA ZIUA , ESTE ADEVARAT CA PF TREBUIE SA FACA DIN NOU TOATA DOCUMENTATIA PENTRU A FII IN LEGALITATE , PENTRU A PUTEA AVEA CALITATE DE ANGAJATOR :stunned: (vezi toată discuția)
Pfa radiat marespatricia marespatricia M-am trezit in luna mai cu PFA-ul radiat, desi am primit in fiecare an avizul primariei pe autorizatie. Ce ar trebui sa fac acum ca sa imi reiau activitatea pe ... (vezi toată discuția)