avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 166 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA radiat din 2010 pentru care mi se cere sa platesc ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA radiat din 2010 pentru care mi se cere sa platesc impozit in 2012

Am deschis o activitate PFA in anul 2007 dar nu am activat niciodata. In 2010 s-a procedat la radiere conform art.39 din OUG nr.44/2008.Acest lucru se poate verifica la adresa [ link extern ] .
Deasemeni mentionez ca in anul 2010 mi s-a mai retinut din cont o alta suma de bani pentru acelasi motiv, chiar daca la acel moment am telefonat la AFP Braila si am anuntat ca nu am activat niciodata ca PFA si mai mult, ca mai locuiesc in Romania din anul 2009.
Pe data de 06.08.2012 mi s-a retinut din cont o alta suma de bani cu titlul de poprire executorie pentru acelasi motiv. MI s-a spus ca nu am depus declaratie de venituri din PFA si deci mi s-a impus o suma din oficiu pentru anii 2007-2012.
Acum, daca PFA a fost radiat in 2010, nu inteleg ce suma mai trebuie sa platesc sau ce declaratie mai trebuie sa depun?
Daca PFA nu mai exista, de ce trebuie sa mai depun declaratie? Si de ce trebuie sa platesc taxe pentru o activitate care a fost radiata acum mai bine de 2 ani de zile?
Ultima modificare: Vineri, 10 August 2012
gena_b, utilizator
Cel mai recent răspuns: gena_b , utilizator 01:09, 11 August 2012
Asa cum la infiintare ati depus declaratie la AFP tot asa si la radiere trebuie sa mergeti la AFP cu documentul de radiere pentru a fi scos din evidenta.
In cazul in care nu mai locuiesc in tara din 2009, nu exista alta posibilitate sa se faca radierea ?
Mentionez ca nu mai am cerfitifatul de PFA si am vandut apartamentul din Braila, unde era inregistrata activitatea.
Daca am trimis prin posta formularele 200 cu venituri zero pe anii anteriori, mai exista posibilitatea sa mi se returneze banii deja retinuti si sa mi se ridice poprirea executorie de pe contul de la banca?
Formularul 200 trebuie sa il completez si pe anul 2011, din moment ce PFA a fost radiat din oficiu la Oficiul National de Comert in anul 2010?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire executorie gena_b gena_b Buna ziua, As dori sa va supun atentiei urmatoarea situatie cu care ma confrunt in prezent. Sunt plecat din tara si am rezidenta in Italia din luna ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venit (pfa desfiintata) Renciu Marius Renciu Marius Buna ziua Numele meu este Renciu Marius din Brasov,in data de 24/06/2009 am deschis un PFA cu acelasi nume,obiectul principal de activitate a fost ... (vezi toată discuția)
Datorii restante stancualexandru stancualexandru Buna seara. Suntem disperati, atat eu cat si sotia mea. Intrucat nu ne permitem sa apelam la sfatul unui avocat, din lipsa de bani, sper ca cineva pe acest ... (vezi toată discuția)