avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... poprire executorie
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

poprire executorie

Buna ziua,
As dori sa va supun atentiei urmatoarea situatie cu care ma confrunt in prezent.
Sunt plecat din tara si am rezidenta in Italia din luna septembrie 2009.
Am detinut un apartament in Braila pe care l-am vandut la inceputul lunii martie 2011, dupa ce am incercat sa inchiriez acest apartament in anul 2010. Din pacate chiriasul pe care l-am avut, mi-a lasat apartamentul intr-o stare deplorabila si mai mult mi-a lasat datorii in valoare totala de peste 4000 roni. Aceasta am constatat-o la inceputul anului 2011 cand am facut prima vizita in tara. Mi-a fost imposibil sa gasesc chiriasul, dupa ce am incercat in diverse moduri sa il contactez. Am aflat uterior ca ar fi plecat din tara si ca a parasit apartamentul dupa cateva luni fara sa plateasca datoriile catre asociatia de locatari sau alte cheltuieli precum: lumina, intretinere, cablu TV, internet, etc. Mentionez ca lumina era taiata de cateva luni de zile, lucru care poate fi verificat la RENEL Braila unde a trebuit sa platesc penalitati pentru neplata a mai multor luni de zile, inchiderea, schimbarea contorului si redeschiderea luminii.
Din acest motiv nu am mai cautat sa inchiriez apartamentul ci l-am vandut. In momentul vanzarii am intrebat atat la administratia financiara cat si la notar daca am de platit ceva pentru faptul ca acest chirias a ocupat cateva luni apartamentul, prezentand situatia in care acesta m-a lasat cu datorii pe care am fost nevoita sa le platesc din buzunarul propriu. Atunci mi s-a spus ca nu am datorii de nici un fel la AFP si ca vanzarea se poate face fara probleme.
Nedumerirea mea vine in legatura cu faptul ca AFP a Municipiului Braila mi-a emis o poprire executorie pe veniturile pe care le am la Raiffeisen Bank, in data de 06.08.2012.
Nu inteleg motivul acestei popriri executorii din moment ce eu nu mai detin nici un bun imobil in Braila si nu am mai lucrat deloc in Romania incepand din anul 2009. As dori sa imi fie ridicata aceasta poprire si restituita suma deja retinuta din contul personal.
Mentionez deasemeni nu numai ca nu am mai lucrat in Romania din anul 2009 dar nu am desfasurat nici un fel de activitati pe teritoriul tarii prin care sa obtin alte venituri.
Cu respect, prof. E Bogatu

Cel mai recent răspuns: gena_b , utilizator 13:31, 8 August 2012
Avand in vedere ca inclusiv dvs care sunteti in cauza aveti nedumeriri,pentru noi cei de pe acest forum este mai greu a va putea da un raspuns corect
Pentru clarificarea popririi,se impune sa acordati procura unei rude/cunostiinte care sa poata desfasura demersurile in numele dvs la nivelul autoritatii fiscale care va comunica concret natura popririi
Multumesc pentru raspuns, dar din pacate nu am nici o ruda sau prieten apropiat in Braila. Am scris un mail la AFP Braila si ma gandesc sa le telefonez maine sa vad ce este cu aceasta poprire executorie...Intre timp ma gandeam ca e cineva care s-a mai confruntat cu aceasta situatie si care poate sa imi dea un sfat.
Cu respect!
Dvs nu puteti clarifica situatia cu AFP prin email
Este necesar sa desfasurati demersuri personale sau prin persoana mandatata care sa contacteze serviciul urmariri din cadrul AFP unde va vor fi puse la dispozitie toate documentele si precizarile necesare
Masura de executare silita prin poprire s-a instituit ca urma a faptului ca dumneavoastra in calitate de beneficiar al unor venituri realizate din cedarea folosintei unui bun, respectiv inchierea unui imobil aflat in proprietatea dumneavoastra, nu ati declarat veniturile si nu ati platit impozitul aferent. Conform art. 129 Cod procedura fiscala se dispun masuri asiguratorii sub forma popririi asupra veniturilor realizate pana la stingerea intregului debit.
Singura solutie legala este sa achitati impozitul aferent si penalitatile, dobanzile, stabilite de organul fiscal. In cazul in care au incetat motivele pentru care au fost dispuse masurile asiguratorii, respectiv poprirea, in temeiul art. 130 Cod procedura fiscala, se va dispune ridicarea acestora si eliberarea conturilor dumneavoastra.
Puteti solicita organului fiscal ca orice comunicare sa se faca pe adresa dumneavoastra de e-mail. Astfel, conform art. 44 Cod procedura fiscala, alin. 1, actul administrativ trebuie comunicat contribuabilului caruia ii este destinat; conform alin. 2 comunicarea se face prin posta cu scrisoare recomandata cu confirmare de primire, iar conform alin. 2 indice 1 lit. b comunicarea se poate face si prin fax, e-mail sau alte mijloace electronice de transmitere la distanta daca se asigura transmiterea textului si confirmarea primirii acestuia.



Multumesc pentru raspuns,
Am contactat AFP Braila prin telefon azi dimineata si spre surprinderea mea mi s-a spus ca mi-au calculat atat venitul obtinut din chirie si plata unei taxe pentru PFA.
Mentionez ca in anul 2007 mi-am deschis o activitate ca pfa din urma careia nu am avut miciodata incasari, drept pentru care in anul 2010 activitatea a fost radiata conform art.39 din OUG nr.44/2008.Acest lucru se poate verifica la adresa [ link extern ] .
Mentionez ca nu mai locuiesc pe teritoriul tarii din anul 2009, avand rezidenta definitiva in Italia, iar in anul 2010 mi-au mai retinut in mod asemanator plata unei taxe pentru PFA in conditiile in care eu nu mai locuiam de un an de zile pe teritoriul tarii.
Nu inteleg de ce trebuie sa platesc pentru o activitate PFA care a fost radiata ofocial inca de acum 2 ani de zile?
Deasemeni am trimis prin email facturile de la Electrica S.A Braila unde se vede faptul ca apartamentul a fost parasit dupa cateva luni de catre chirias, deoarece s-a procedat la debransare dupa neplata mai multor luni, iar apartamentul l-am vandut oricum inainte de expirarea contractului de inchiriere din moment ce in apartament nu mai locuia nimeni de cateva luni de zile. Deci iarasi nu inteleg de ce trebuie sa platesc pentru un contract de inchiriere care nu s-a dus la bun sfarsit si din urma caruia am avut de suferit pierderi materiale?
Mi s-a spus ca vor verifica aceste date si sa revin cu un telefon dupa data de 24 august. Totusi ma intreb daca sunt sanse sa se ridice aceasta poprire executorie?
Ultima modificare: Miercuri, 8 August 2012
gena_b, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa radiat din 2010 pentru care mi se cere sa platesc impozit in 2012 gena_b gena_b Am deschis o activitate PFA in anul 2007 dar nu am activat niciodata. In 2010 s-a procedat la radiere conform art.39 din OUG nr.44/2008.Acest lucru se poate ... (vezi toată discuția)
Taxe catre anaf provenite din venituri din cedarea folosinţei bunurilor, aparute la 10 ani de la vanzarea bunului respectiv!? stefandbanica11 stefandbanica11 D-le/D-na Avocat, Am o problema cu plata unor taxe catre ANAF provenite din venituri din cedarea folosinţei bunurilor. Mai precis in perioada 2004- ... (vezi toată discuția)
Poprire din contul bancar marymaryana marymaryana pe 20septembrie 2008 cumnatul,imputernicit de sotul meu a incheiat contract de inchiriere a apartamentului,propietate a sotului.Chiria aferenta urma sa fie ... (vezi toată discuția)