avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... poprire din contul bancar
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

poprire din contul bancar

pe 20septembrie 2008 cumnatul,imputernicit de sotul meu a incheiat contract de inchiriere a apartamentului,propietate a sotului.Chiria aferenta urma sa fie depusa intr-un cont bancar care a fost deschi pe data de 23octombrie(deci mai tarziu cu o luna),iar impozitul pe acest venit urma sa fie platit..ceea ce se si intampla...de catre chiriasi la birourile competente.Cu toate acestea pe lunile aprilie si august 2009 au fost retinute de catre trezoreria statului popriri in valoare de cate 200ron in 2 etape.ce reprezinta aceste popriri?si ce se poate face in legatura cu ele.Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Daniela Vorovenci , Consultant fiscal 12:01, 1 Septembrie 2009
Inseamna ca exista alte debite pe care nu le-ati platit catre stat si exista un titlu executoriu in baza caruia s-a realizat aceasta proprire.
cereti detalii la banca unde este deschis contul bancar ,ei stiu cine a instaurat poprirea pe cont,altfel nu aveti de unde stii ,dupa care ve-ti stii ce urmeaza sa faceti.
Cereti administratiei fiscale,prin scrisoare recomandata explicatii cu privire la respectivele popriri si anexati o copie dupa extrasul bancar .Cereti chiriasului copii dupa platile facute de acesta la administratie.
Totusi,cum poate un chirias sa plateasca impozitul pe venit,datorat de dumneavoastra?Asta a fost intelegerea?Probabil platile s-au incasat pe numele chiriasului,in mod eronat.Dumneavoastra fiind sursa de impozitare,tot dumneavoastra trebuie sa platiti,nu chiriasul.
Si eu am dubii serioase.
Vedeti tot ceea ce s-a raspuns mai sus si cereti lamuriri de la banca.
Doar in baza unui titlu executoriu puteati fi executat.
Nu ati primit nimic de la Administratia financiara ?....de curand am primit o scrisoare prin care ma anunta sa fac plati , daca am datorii in contul debitorului,,,,verificati si la banca....poate ca aveti si ceva amenzi de plata....cine stie?
mult succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adresa infiintarea a propririi ispasdina ispasdina Buna ziua, Am primit o adresa de infiintare a propririi de la Administratia Finantelor Publice, pentru un angajat de-al nostru, care nu si-a platit impozitul ... (vezi toată discuția)
Terti popriti gabi rosu gabi rosu Am nevoie de sprijin va rog : in ce conditii sunt obligata, ca angajator, sa retin si sa virez tertilor datoriile salariatilor ? Mentionez ca : 1) nu mi-am ... (vezi toată discuția)
Blocare cont ivanov teodora ivanov teodora sunt restantier la o banca si mi sa pus oprire pe cardul de salariu la tot contul pana la achitare este corect avand in vedere ca nu am fost instiintata sub ... (vezi toată discuția)