am spus...depinde pentru ce l-a dat in judecata, si ce solutie s-a dat. El stie concluzia, pentru ca nu a dat detalii si in functie de cum prevad legile, isi poate da seama daca poate face o contestatie in anulare.
pe 01.10.2010 am fost anuntati ca se face concediere colectiva si au fost prezentate criteriile de concediere,pritre care cine a mai avut un contract de munca cu alt angajator,cazurile sociale(divort,copii in tretinere etc).,dar trebuia sa declaram pe proprie raspundere daca am ajut alt cm incepand cu data de 01.01.2010(retroactiv cu zece luni). de buna credinta am declarat ca am avut al cm,cu toate ca era o aberatie sa declaram din urma. in contractul colectiv de munca la nivel de ramura este art. 4.102 care spune ca dupa program poti sa lucrezi unde vrei numai sa nu faci concurenta neloiala,sa te folosesti de date,informatii....firma la care am lucrat acea obiect de activitate transport rutier,iar intreprinderea unde lucram retele electrice,deci nu putea sa concureze pe piata cu electrica.
sunt divortat,am doi minori spre crestere si ingrijire prin hot. jud. si mai platesc si pensie de intretinere catre fosta sotie(hot. jud.),iar in urma partajului am primit 25% din apartatment.
aceste conditii pe caz social relatate mai sus nici nu a fost luate in calcul de angajator,au fost luate in calcul de catre tribunal care mi-a dat castig de cauza,dar curtea de apel a admis recursul angajatorului si eu am pierdut(ramanand pe drumuri fara casa si cu doi copii si obligat sa platesc pensia de intretinere),hot. urmand sa fie redactata(motivarea in luna iulie am inteles ca dupa 30-40 zile). colegul meu a fost concediat pe acelasi motiv,firma la care a lucrat participa la licitatii cu electrica,nu avea caz social,a castigat la curte.mentionez ca am avut acelasi avocat,aceleasi materiale invocate,eu in plus cazul social,dar am avut complete diferite la proces. am optat pentru cel de-al doilea serviciu deoarece am vrut sa-mi rotunjesc veniturile pentru ca platea aproape 500 lei,iar venitul meu la cealalta firma a fost de 168 lei pe durata 01.01.-01.10.2010,bani pentru care am pierdut serviciul nefacand concurenta neloiala si declarand de buna credinta pentru ca au spus ca verifica la itm si atunci ne desfac ccm-ul ,alti colegi nu au declarat si au ramas in continuare la serv.,nu au facut nici o verificare la itm si de ce au cerut retroactiv declaratia,cand puteau sa spuna ca fac concediere si sa spuna unde vrem sa ramanem ori la electrica ori in alta parte.
de aceea am intrebat daca pot face contestatie in anulare dupa ce vad motivarea instantei si daca ma pot folosi de motivarea colegului care a castigat. va multumesc.
Ceea ce ati scris sunt chestiuni de fond ce nu au nicio legatura cu o contestatie in anulare. O contestatie in anulare este o cale extraordinara de atac si se exercita numai si numai pentru motivele prevazute la art. 317 si art. 318 Cod procedura civila. Nu va puteti motiva o contestatie in anulare pe ceea ce ati scris in mesajul de mai sus.
Oricum, dvs. nu aveti nici macar decizia pronuntata in recurs, prin urmare discutia este prematura. Dvs. asta doriti sa atacati, decizia instantei de recurs. In privinta folosirii motivarii colegului dvs., v-am spus in detaliu si eu si domnul Grigoriu ca nu aveti cum sa o folositi si ca nu este motiv de contestatie in anulare. Am postat in mesajul meu precedent art. 317 si art. 318 Cod procedura civila tocmai in scopul de a incerca sa va arat ca nu puteti sustine orice doriti dvs. intr-o contestatie in anulare. Cititi, va rog, prevederile legale mentionate de mine.