padre a scris:
(...) am luat adeverinta de locul de munca si foaia de parcurs in care arata ca conduceam loganul.as dori sa stiu daca dovezile scrise sunt suficiente sau trebuie sa aduc si martori (...)
daca ati avt martori in masina numai cu ajutorul acestora va veti putea demonstra nevinovatia.
daca agentul a spus ca ati fost filmat, trebuia sa inscrie acest lucru in procesul verbal intrucat ptr contraventii constatate cu mijloace certificate se utilizeaza alt tip de proces verbal in care se scrie seria aparatului, sau trebuia sa inscrie acest lucru la rubrica "mentiuni".
cu adeverinta de la locul de munca si foaia de parcurs nu demonstrati nimic.
puteati foarte bine sa lasati masina undeva si sa circulati cu o alta masina.
numai in cazul in care masina ar avea un tahograf poate exista posibilitatea de demonstrare a faptului ca ati circulat cu vehiculul inmatriculat cu DJ in momentul opririi de catre politie. pe diagrama tahograf se inregistreaza timpii de stationare/oprire si poate observa momentul opririi mai mari de 5 minute, presupunand ca atat ar dura intocmirea unui proces verbal, dar de regula trec cam 10 minute, coroborat cu ora inscrisa in procesul verbal. dar tahografele se monteaza numai in anumite conditii si pana acum nu am auzit sa se monteze pe logan.
am dat anunt la mica publicitate si persoana mi-a dat copie dupa certif de inmatriculare
inseamna ca ati avut noroc daca proprietarul vehiculului de B a citit anuntul respectiv si a fost amabil sa va dea o copie a certificatului de inmatriculare.:hm::hm:
marca si nr de inmatric. al vehiculului sunt inscrise in procesul verbal si este extrem de greu de crezut ca agentul constatator nu a fost in stare sa deosebeasca un nr de inmatriculare de DJ cu unul de B si un logan de un ford focus.:tooth:
asa cum spuneam mai sus, numai cu ajutorul martorilor va puteti demonstra nevinovatia, ei pot confirma inclusiv marca vehiculului pe care l-ati condus in momentul opririi de catre echipajul de politie.