avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2033 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatia maternitate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatia maternitate

buna ziua,
va rog am si eu o intrebare , am lucrat 2 luni la o firma, si o sa incetez activitatea prin demisie pana la sfarsitul lunii iunie. in iulie vreau sa raman insarcinata si as vrea sa stiu daca voi beneficia de indemnizatia de maternitate.
multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 23:23, 17 Iunie 2012
1. - Concediul de maternitate = 126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal.
- El se acorda incepand cu luna a saptea de sarcina, ijnceperea acestui concediu se face de comun acord cu medicul ginecolog curant.
- Indemnizatia pentru concediul de maternitate se acorda daca la data intrarii in acest concediu sunteti salariata de cel putin o luna.

2. Concediul pentru crestere copil (CCC) pana la 1 an, 2 ani sau 3 ani se acorda dupa terminarea concediului de maternitate daca in cele 12 luni preemergatoare nasterii copilului aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (concedii medicale, concediu de maternitate, somaj indemnizat etc.).
@dianita,


In cazul in care va depuneti demisia in iunie,nu mai aveti calitate de angajata si nici de asigurata pt. concedii si indemnzatii de boala,de la data incetarii cim. Daca ramaneti insarcinata in iulie dar pana in luna a 7a (anuarie 2013)nu va gasiti un nou loc de munca,nu veti putea beneficia de concediu si indemnizatie pre si post natala(cele 126de zile).

In ceea ce priveste concediul pt. crestere copil,pana la 1 ,2ani sau 3 ani copil cu handicap,daca nasterea se produce in martie2013,conditia pt. a putea beneficia de acest drept este sa fi avut venit impozabil realizat in perioada martie2012-martie2013,sau sa fi avut perioada asimilata ,concedii medicale,concediu de maternitate,somaj.
Dar,daca ati lucrat numai incepand din mai-iunie(cele 2 luni) ,nu ati realzat venit si nu v-ati aflat in nicio situatie asimilata pt.martie si aprile ,nu realizati conditia solicitata de lege pt. a deveni eligibila sa beneficiati de acest drept...
Ultima modificare: Duminică, 17 Iunie 2012
ContSters136493, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata contributii salariale violeta54 violeta54 Buna ziua O persoana insarcinata care lucreaza la o societate de 10 ani dar care in ultima perioada (2 , 3 ani) nu si-au platit darile catre stat poate ... (vezi toată discuția)
Concediul prenatal Suba123 Suba123 sunt angajata din 25 octombrie 2012,iar in 12 noiembrie 2012 am ramas insarcinata. la firma la care am lucrat inainte de ceea de acum,mi-am depus demisia pe 4 ... (vezi toată discuția)
Beneficiez de indemnizatie cc? Ana Denisa Ana Denisa Buna ziua! Ma numesc Ana.Sunt insarcinata in luna a sasea,iar contractul meu a fost pe perioada determinata ,incheindu- se ieri 14 iunie 2019. Mentionez ca am ... (vezi toată discuția)