avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ce pedeapsa risca?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ce pedeapsa risca?

Buna ziua.Am si eu o mica problema.Am un prieten care a suferit un accident cu scutere,accident in urma caruia o persoana a decedat.Cel care a decedat,conducea scuteru,dar scuteru apartinea amicului meu.Risca ceva amicul meu?Poate face inchisoare sau ceva de genul?va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: catalin2832 , utilizator 16:17, 17 Iunie 2012
nu risca nimic, nu este nicio fapta.
Sper ca amicul dvs nu a incredintat scuterul unei persoane care nu avea dreptul de a conduce asa ceva, sau care era baut, sau care consumase droguri, etnobotanice.Doar in acest caz poate fi tras la raspundere.
Unde scrie asta d-le? Nu mai duceti cititorii in eroare.
pai cel care a facut accidentul nu avea permis.iar in schimb amicul meu avea si tot i-a incredintat scuterul
iata ce am gasit:

Subcomisarul Ioan Carlig, ofiter Serviciul Politiei Rutiere Maramures, a precizat ca persoanele care detin mopede sau motociclete trebuie sa respecte legislatia rutiera la fel ca si ceilalti participanti la trafic. Cei care conduc un scuter trebuie sa aiba minim 16 ani si sunt obligati sa il inregistreze obligatoriu la consiliul local in raza caruia are domiciliul.

Mopedul poate fi condus de o persoana care detine permis de conducere de categoria A, subcategoria A1, sau a absolivt un curs de legislatie rutiera la o scoala de soferi. Motocicleta in schimb se inmatriculeaza la Serviciul Public Comunitar al Judetului in care detinatorul isi are domiciliul si motorul nu trebuie sa fie mai mare de 125 cmc. Cel care o conduce trebuie sa aiba permis de categoria A, iar varsta minima sa fie de 18 ani.

Alte discuții în legătură

Pot conduce un scuter dacã am cursuri de legislaþie fãcute în anul 2012? udau_1966 udau_1966 avand cursuri de legislatie facute in anul 2012,pot conduce pe drumurile publice din romania ,un scuter de 49cmc? mentionez ca detin permis de conducere ,care ... (vezi toată discuția)
Conducere cu alta categorie de permis gheorgheradu gheorgheradu Buna ziua! Am si eu o intrebare care ar fi pedeapsa daca as conduce pe drumul public o motocicleta care apartine categoriei A cu subcategoria A1,eu avand 17 ... (vezi toată discuția)
In urma sãvârșirii de încredințare, voi primi amendã penalã, amendã administrativã sau doar un avertisment? Portdemaky Portdemaky Bună ziua/seara! Am 17 ani și dețin permis de conducere categoria B1. Sunt proprietarul unui moped marca Microcar, pe care l-am încredințat ... (vezi toată discuția)