avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Mandat de aducere a martorilor si cerere depusa la ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Mandat de aducere a martorilor si cerere depusa la dosarul cauzei si nediscutata

Parata a propus ca martori doua salariate ale sale;
-salariatele au fost citate, dar nu s-au prezentat la termen si nici aparatorii paratei (are imputernicire pentru trei avocati, si doar unul dintre acestia a trimis o cerere de amanare ca nu se poate prezenta din motive obiective)
-desi parata nu s-a prezentat (adica niciunul dintre cei trei imputerniciti), instanta a dispus mandate de aducere pentru urmatorul termen;
-la urmatorul termen nu s-a prezentat nici un avocat al paratei (pentru a treia oara) si nici martorele, iar instanta a dispus reluarea mandatelor de aducere sub sanctiune amenda;
-dupa acest termen, am consultat dosarul si la sfarsitul incheiereii de sedinta de la termenul anterior, este scris un referat in care se arata ca dupa strigarea cauzei s-au prezentat unul dintre avocatii paratei, martorele si un politist care a prezentat dovada executarii mandatelor de aducere; instanta a revenit asupra dispozitiei de emitere a altor mandate de aducere si a pus in vedere martorelor sa se prezinte pentru urmatorul termen;
In aceasta situatie:
- daca, politistul si martorii s-au prezentat dupa ce s-a solutionat cauza (dupa plecarea mea de la Tribunal), neprezentarea la ora la care trebuia sa se prezinte, asta inseamna ducere la indeplinire mandat de aducere?
- parata neprezentandu-se, da dovada de lipsa de interes fata de administrarea probei pe care a propus-o, dar pentru ca instanta insista in administrarea acesteia, ce pot face sa curm tergiversarea procesului? ( la urmatorul termen daca martorele nu se prezinta (pentru ca le-a pus in vedere sa se prezinte, fara sa fie sanctionate cu amenda), pentru ca s-a renuntat la mandat de aducere, evident ca poate urma alt mandat de aducere…(cineva mi-a spus ca martorele, avocatul si politistul se aflau la tribunal dar au asteptat sa ma vada plecand si abia dupa ce am plecat, au intrat in sala de judecata)

2. am predat instantei o cerere cu mai multe puncte si doua inscrisuri; instanta nu a dorit discutarea cererii si scrie in incheiere ca amana judecata pentru „observarea inscrisurilor” si in baza art 188 pentru reluare mandate de aducere (asupra carora s-a revenit prin referat) - ori despre cerere nu scrie in incheiere ca a spus ca o sa vada instanta cererea pana la termenul urmator, dupa ce a refuzat discutarea acesteia.
- Ce se intampla cu cererea nediscutata - prin care am cerut lamuriri asupra exprimarilor generale ale instantei, am cerut sa reoblige parata sa prezinte inscrisurile de la locul de munca pe care a refuzat nemotivat (in parte) si motivat netemeinic (pentru unele a spus ca nu a fost obligata sa le tina, nu ca nu s-au tinut), si alte solicitari?
Ce sa fac daca instanta ignora cererea, pentru ca nu e prima cerere nediscutata si ignorata?

Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 08:46, 18 Iunie 2012
In legatura cu cererea depusa la dosar si nediscutata pana acum, ar fi trebuit sa se consemneze primirea ei si faptul ca se proroga discutarea ei la termenul urmator. Oricum la urmatorul termen veti face referire la aceasta cerere, rugand instanta sa dispuna asupra ei.
Nepronuntarea instantei pe cereri aflate la dosar este motiv de atacare a sentintei. Insa si dvs tb sa insistati in leg cu cererile pt a fi discutate, intrucat aveti un interes in acest sens.

In legatura cu martorii, probabil ca instanta va mai da termene, eventual solicitati sa ii amendeze nu doar sa le dea avertisment de amenda. Asta deoarece probabil ca nu are cum solutiona cauza in lipsa acestor marturii.

Mandatul de aducere efectuat la alta ora decat cea trecuta in mandat nu este unul realizat procedural, lipsindu-va pe dvs de posibilitatea de a va apara la termenul trecut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces civil, revendicare imobiliara. eu sunt reclamantul. martorul meu s-a razgandit si nu mai vrea sa vina la ... snipe1975 snipe1975 Proces civil, Martorul s-a razgandit si nu mai vrea sa vina la proces (a fost deja citat). Ce pot face? Paratul aduce martori falsi (nu au fost prezenti la ... (vezi toată discuția)
Cerere in probatiune ramy84 ramy84 Societatea comerciala unde sunt angajata a formulat o plangere contraventionala impotriva unui proces verbal de constatare si sanctionare a contraventiei ... (vezi toată discuția)
Cum il pot aduce pe vinzatorul unei case vindute pe chitanta de mina- la interogatoriul instantei ? desii a fost citat acesta nu se prezinta dorudoru dorudoru Casa cumparata pe chitanta de mina ( scrisa si redactata chiar de vinzator ) Nu sau perfectat actele notariale. L-am actionat in judecata pe vinzator. Acesta a ... (vezi toată discuția)