avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se poate ca imobilul sa fie trecut pe numele mamei?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se poate ca imobilul sa fie trecut pe numele mamei?

AM COCASA CONSTRUITA LA ROSU PE UN TEREN INTABULAT.AS VREA SA O TREC PE NUMELE MAMEI DAR FARA CA TATAL MEU SAU SURORILE SA AIBA VREUN DREPT ASUPRA PROPRIETETII.CUM POT FACE ACEST LUCRU?VA MULTUMESC.
Cel mai recent răspuns: marfan , utilizator 22:54, 25 Iunie 2012
Nu puteti.
Cel putin nu puteti sa-l excludeti pe tatal dv, odata ce ei sunt casatoriti.

Dar, de curiozitate: de ce ati vrea sa faceti asta?
PENTRU CA TATAL MEU ESTE ALCOOLIC SI NU VREAU SA FIU PUSA IN SITUATIA CA VA AVEA PRETENTII IN CEEA CE PRIVESTE CASA.AM CONSTRUIT-O DIN BANII MUNCITI DE MINE.DAR DACA AS FACE UN ACT DE DONATIE ?
Nu inteleg de ce s-o treceti pe numele mamei, ca mai tarziu sa trebuiasca sa o recuperati prin mostenirea mamei. La care mostenire vor veni si surorile dv, fie ca vreti fie ca nu, si tatal in caz ca-i supravietuieste. Sunt rezervatari, asa ca nu-i puteti inlatura de la a mosteni-o pe mama dv.

Va complicati si pierdeti. De ce nu o tineti pur si simplu pe numele dv?
DAR,DACA AS FACE UN ACT DE DONATIE PE NUMELE ALTEI PERSOANE CARE NU ESTE MAMA,TATA SAU VREUNA DINTRE SURORILE MELE?PERSOANA CAREIA MA GANDESC SA-I DONEZ IMOBILUL IN ACEASTA SITUATIE ESTE SOTIA UNUI VAR.VREAU SA FAC ACEST LUCRU DIN CAUZA SITUATIEI DIN FAMILIE...STITI CUM E TREABA CU CORBII CARE ABIA ASTEAPTA SA PATESTI CEVA SA TE POATA DEVORA???CAM ASTA E....
DACA AS FACE UN ACT DE DONATIE PE NUMELE ALTEI PERSOANE CARE NU ESTE MAMA,TATA SAU VREUNA DINTRE SURORILE MELE?PERSOANA CAREIA MA GANDESC SA-I DONEZ IMOBILUL IN ACEASTA SITUATIE ESTE SOTIA UNUI VAR.VREAU SA FAC ACEST LUCRU DIN CAUZA SITUATIEI DIN FAMILIE...STITI CUM E TREABA CU CORBII CARE ABIA ASTEAPTA SA PATESTI CEVA SA TE POATA DEVORA???CAM ASTA E....MAI ALES CA NU AM NICI UN MOSTENITOR.PUR SI SIMPLU NU VREAU CA EI,CEI CARE S-AU DEZIS DE MINE SA BENEFICIEZE DE CEVA CE IMI APARTINE.MAI BINE LE LAS STRAINILOR.VA ROG AJUTATI-MA SA GASESC O SOLUTIE.VA MULTUMESC.

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare / donatie gabiorasanu gabiorasanu Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat in ceea ce priveste rezolvarea urmatoarei situatii: Bunica mea doreste sa cumpere un apartament pe care sa mi-l ... (vezi toată discuția)
Parintii mei au o casa impreuna si un teren de 2500mp. titlul ... MhMEla MhMEla Parintii mei au o casa impreuna si un teren de 2500mp. Titlul de proprietate este pe numele tatalui meu care a decedat in anul 2000, iar parintii au fost ... (vezi toată discuția)
Testament sau donatie? GeaninaC GeaninaC Buna ziua, am cateva intrebari despre o situatie cam incurcata, multumesc mult oricui imi poate da raspuns la intrebarile mele. Am plecat din tara in 2008 ... (vezi toată discuția)