rhyanna a scris:
DACA AS FACE UN ACT DE DONATIE PE NUMELE ALTEI PERSOANE CARE NU ESTE MAMA,TATA SAU VREUNA DINTRE SURORILE MELE?PERSOANA CAREIA MA GANDESC SA-I DONEZ IMOBILUL IN ACEASTA SITUATIE ESTE SOTIA UNUI VAR.VREAU SA FAC ACEST LUCRU DIN CAUZA SITUATIEI DIN FAMILIE...STITI CUM E TREABA CU CORBII CARE ABIA ASTEAPTA SA PATESTI CEVA SA TE POATA DEVORA???CAM ASTA E....MAI ALES CA NU AM NICI UN MOSTENITOR.PUR SI SIMPLU NU VREAU CA EI,CEI CARE S-AU DEZIS DE MINE SA BENEFICIEZE DE CEVA CE IMI APARTINE.MAI BINE LE LAS STRAINILOR.VA ROG AJUTATI-MA SA GASESC O SOLUTIE.VA MULTUMESC.
Stimata doamna,o sa incerc sa va lamuresc si sa incerc sa va fac sa intelegeti:
1. Daca proprietatea i-o veti transfera mamei,indiferent ca o faceti prin donatie,act de vanzare-cumparare,testament etc.,in momentul mortii ei acest bun va fi impartit de catre tatal dvs. (sotul ei) si celelalte surori + dvs.
2. Daca faceti donatie sau deasemenea orice alt act in favoarea unei alte persoane,care nu va este ruda,respectivul act va putea fi atacat de catre sotul dvs. daca aveti sau de tatal dvs. Surorile nu vor putea face nimic,pentru ca in raport cu dvs. nu au calitatea de mostenitori rezervatari. In orice caz aceste actiuni se vor putea face doar dupa momentul mortii dvs. cand cel mai probabil tatal nu va mai exista. Asadar daca nu aveti nici sot,puteti sta oarecum linistita.
Pentru orice alte nelamuriri sau intrebari va stau la dispozitie.