Potrivit Noului Cod civil (art. 2513), prescriptia extinctiva se poate invoca doar in limine litis, adica prin intampinare sau pana la prima zi de infatisare. Fiind o norma de drept procesual, ar trebui sa se aplice imediat (din momentul intrarii in vigoare a Noului Cod). pe de alta parte, in art. 201, Legea nr. 71/2011 arata ca prescriptiile incepute si neimplinite sub vechiul cod raman sub imperiul vechii reglementari (notate bene, nu se spune sub imperiul vechiului cod civil, ci al vechii reglementari - a se intelege, atat de fond cat si procesuale?). In continuare, nu se face, separat, mentiune expresa despre intrarea in vigoare a art. 2513 (cum se face cu alte articole din cadrul capitolului privind prescriptia). Intrebare: ati invocat cu succes, in fata instantei, dar dupa prima zi de infatisare si pana la incheierea dezbaterilor, prescriptia extinctiva dupa intrarea in vigoare a Noului Cod civil?
art 201 nu poate spune "sub imperiul vechiului Cod Cv" deoarece nu era reglemetata de Codul Cv ci de decretul lg 167/1958 :)
nu am invocat asa ceva, inca. deci nu am o experienta practica in acest sens si , in general, nu stiu daca are cineva din moment ce noile prescriptii inca nu s-au implinit.