avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cerere de urgentare a redactarii si a comunicarii ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cerere de urgentare a redactarii si a comunicarii hotararii judecatoresti

am castigat un proces cu o banca si de la data pronuntarii 18.04 nu am primit hotararea azi 18.06.Ce pot face pentru a urgenta lucrurile?in cat timp poate face banca recurs?sun la arhiva si zice sa avem rabdare,dar cunosc pe cineva un caz ca al nostru care a si intrat in posesia banil;or pentru care s a judecat
Cel mai recent răspuns: avLeon , utilizator 08:39, 8 Noiembrie 2012
Daca in hotarare nu este specificat un termen pana la acre trebuie sa achite acea suma de bani, atunci banca este obligata sa achite de indata de buna-voie sau in urma unei executari silite prin executor.

Este insa posibil ca banca sa declare recurs si sa solicite totodata suspendarea executarii acelei hotarari. Daca instanta dispune suspendarea atunci va trebui sa asteptati pana dupa judecarea recursului.
multumesc
Judecatoria:
Dosar:
Pronuntare:


DOMNULE PRESEDINTE,

Subsemnata, ………………………………in calitate de ………………………….. in cauza ce formeaza obiectul dosarului mentionat mai sus, prin prezenta, formulez:

CERERE DE URGENTARE A REDACTARII HOTARARII

pronuntate in prezenta cauza, prin intermediul careia va rog sa procedati la urgentarea redactarii hotararii pronuntate in data de ………………
Formulez aceasta cerere avand in vedere faptul ca, desi pronuntarea in acest litigiu a avut loc in data de ……….., hotararea prin care se constata …………, nu a fost inca redactata.
Cu privire la caracterul urgent al redactarii hotararii, mentionez faptul ca in Regulamentul de ordine interioara al instantelor judecatoresti din 22.09.2005, sunt reglementate norme menite sa asigure solutionarea cu celeritate a cererilor primite (art. 5 alin. 2 lit. g; art 47; art. 52 alin. 1 lit. g; art. 109 alin. 1; art. 110 alin. 1), prevederile legale in vigoare la data de 01.11.2012.
In toate textele de lege amintite, se vorbeste despre solutionarea cererilor intr-un termen rezonabil si despre termene care trebuie respectate. Mai mult decat atat, in conformitate cu art. 264 alin. 1 Cod procedura civila, redactarea hotararii se face in termen de 30 de zile de la pronuntarea ei, acestea fiind norme care trebuie aplicate.
Avand in vedere cele de mai sus, va rog sa-mi admiteti cererea astfel cum a fost formulata si sa procedati la urgentarea redactarii hotararii pronuntate in data de …., in dosarul nr…….

Data: Semnatura:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare judecatoreasca neprimita Ovidiu Stanciu Ovidiu Stanciu Cerere urgentare redactare hotarare judecatoreasca Cerere scrisa la calculator sau de mana sa fie ? Modelul acesta de cerere este bun? Daca pe site al ... (vezi toată discuția)
Proces civil de partaj bunuri comune - pronuntare fond Taisa Denisa Taisa Denisa Din anul 2006 am intentat la judecatoria Deva un proces civil de partaj bunuri comune dupa divort. In 17 decembrie 2010 a avut loc pronuntarea. Ceea ce ma ... (vezi toată discuția)
Hotarare pronuntata in calea de atac a apelului si necomunicata imbroserv imbroserv Pe data de 10.01.2012 sa judecat termenul si s-a dat solutionare la apel. Nu am primit pana astazi comunicarea solutionarii desi au trecut 3 luni de ... (vezi toată discuția)