avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit neplatit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit neplatit

Buna ziua, am si eu o intrebare! Tatal meu a luat un credit de nevoi personale in 2007(pe vremea aceea nu se facea nici o asigurare din partea bancilor)nu a girat si nu a semnat nimeni cu nimic. Intre timp tatal meu in 2011 a decedat. Noi am platit rata in continuare dar necazul neterminandu-se doar acolo mama saraca si ea s-a inbolnavit de o boala destul de grea nu mai are cum sa plateasca din pensia ei de 470 ron pe luna.Am contact banca si spune ca nu e se poate prelua creditul deoarece titularul trebuie sa-si dea acordul(in conditiile de fata inposibil) Va rog sa ne spuneti ce se poate intampla pentru ca efectiv nu este rea credinta ci pur si simplu nu mai avem cum sa platim.Pe vremea cand s-a luat creditul era perfect sanatos si nu avea sa stie omul unde are sa se ajunga. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 13:11, 18 Iunie 2012
Buna ziua,
Dumnezeu sa il ierte pe tatal dvs.
A fost dezbatuta succesiunea dupa tatal dvs. ? A fost recut si creditul la pasive? Daca nu ati dezbatut succesiunea o puteti face, iar in baza certificatului de mostenitor sa mergeti la Banca si sa le cereti sa modifice contractul in consecinta.
Daca cer in continuare acordul, comunicati-le ca titularul de credit nu se mai poate deplasa, daca doresc neaparat sa ia legatura cu dumnealui, dati-le adresa . ( glumesc)

oricum, nu vad de ce nu ati plati dvs in continuare ratele, chiar si cu contractul nemodificat, daca aveti ceva de mostenit de la parinti, aveti tot interesul sa o faceti, altfel acele bunuri vor fi executate silit de Banca.
Dezbaterea mostenirii nu a fost facuta inca iar pe numele lui nu exista decat o masina.pot executa silit o persoana care nu este de fata?este vorba de vreo 6000 de euro.Noi nu mai avem posibilitatea sa platim nici cum
Georgiana85bc a scris:

pot executa silit o persoana care nu este de fata?este vorba de vreo 6000 de euro.Noi nu mai avem posibilitatea sa platim nici cum


daca nu se vor achita ratele se vor acumula penalizari pe care tot dvs. veti fi obligati sa le platiti deoarece in urma succesiuni veti prelua inclusiv creditele neachitate si penalitatile creditului angajat de catre tatal dvs..

banca se poate inscrie la masa succesorala in calitate de creditor.

depozitele si creditele de la banca sunt transferate mostenitorilor prin certificatul de mostenire.

daca nu aveti posibilitatea sa achitati ratele, faceti succesiunea si incercati sa vindeti masina ptr a acoperi macar o parte din credit.

este o vorba care spune ca de "fisc, banci si moarte nu scapi" si din pacate acesta este adevarul.
Ultima modificare: Luni, 18 Iunie 2012
cyan, moderator
Va multumesc frumos deci prin urmare de banci nu scapi nici dupa ce mori! Asta e sistemul...
E normal ca un credit sa fie platit. E moral, e corect, e crestineste sa iti platesti datoriile.
Daca, in termen de 6 luni de la deschiderea succesiunii ( data decesului) ati dat declaratie autentica ca renuntati la succesiune, sau ati acceptat succesiunea sub beneficiu de inventar, nu puteti fi obligata sa platiti datoria tatalui. In caz contrar ati mostenit si datoria aceasta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit; titular decedat nicolaecezarina nicolaecezarina Buna ziu.Tatal meu a decedat in urma cu 3 saptamani si avea un credit de nevoi personale la banc post din 2007 dupa care facuse o refinantare anul trecut! In ... (vezi toată discuția)
Credit banca potorac potorac Buna ziua, tatal meu a decedat,avea asigurare de viata la un credit de nevoi personale,cand am fost la acea sucursala sa anuntam decesul ni s-a cerut copii ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla in cazul in care titularul unui contract de credit decedeaza? iozefinab iozefinab As dori sa stiu, daca exista posibilitatea rezilierii unui contract de credit (leasing produse de uz casnic), al carui titular a decedat, dar pentru care la ... (vezi toată discuția)