buna ziua,
voi pleca saptamana aceasta din tara cu un copil minor (13 ani),in concediu.
am sentinta judecatoreasca,definitiva si irevocabila (11.12.2007) prin care se dispune incredintarea minorului spre crestere si educare,mamei,adica mie.
am inteles ca,cu aceasta sentinta,certificat de nastere si pasaportul copilului,pot iesi din tara fara probleme.
1.e nevoie ca sentinta sa fie tradusa si legalizata? (mergem in UK cu masina,deci traversam mai multe tari,si daca da ,in ce limba?)
2. sentinta e pe numele meu de fata,iar acum sunt casatorita,noile acte sunt alt nume.Vor fi probleme la granite?
multumesc
Nu aveti nevoie de certificatul de nastere al copilului, este suficient pasaportul.
De sentinta nu aveti nevoie decat atunci cand iesiti din tara, nu trebuie tradusa etc., e nevoie doar de o copie a ei care va ramane la politia de frontiera.
Pentru siguranta, puteti face o copie dupa certificatul de casatorie, insa nu cred ca vi-l va cere nimeni.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Pasaport
sandu milica
buna pot face pasaport unui minor dupa ce am avut incredintare sa prin hoterare definitiva irevocabila fara acordul tatalui (nu suntem casatoriti ) si ce ... (vezi toată discuția)