avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... asigurarea de viata???
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

asigurarea de viata???

La multi ani, tuturor!
vin si eu cu o intrebare:-atunci cand iti accepta banca actele pentru un credit , iti este facuta si o asigurare de viata obligatorie la o companie agreata de banca fara sa tina seama ca poate tu ai asigurare devita la alta companie.
dupa ce termini de dat creditul ce se intampla cu banii care ti-au fost retinuti din rata pentru aceea asigurare de viata?
intreb acest lucru deoarece daca ai 2-3 credfite la toate ai asigurare de viata .
as dorii si baza legala .
multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Boncu Constantin , Avocat 19:54, 5 Ianuarie 2009
Nu stiu sa va spun baza legala – o fi vreun regulament al bancii – dar banii respectivi nu ii veti primi dupa terminarea ratelor...
Buna ziua,

trope 2 a scris Nu stiu sa va spun baza legala – o fi vreun regulament al bancii – dar banii respectivi nu ii veti primi dupa terminarea ratelor...


Trebuie aratat ca banii cu pricina nu va vor fi inapoiati dar nu sunt nici pierduti. Practic veti avea a alta asigurare de viata pe care la momentul inchieierii restituirii ratelor veti avea dreptul sa o inchideti - caz in care, in conditiile contractului de asigurare, veti primi o parte din bani inapoi, sau veti continuat plata ei pana la momentul stabilit in contract.
Asadar, pentru a sti ce sa faceti la acel moment este bine sa cititi cu atentie polita, contractul de asigurare si conditiile generale de asigurare pe care firma de asigurari vi le-a pus la dispozitie si sa va sfatuiti cu brokerul de asigurari, care va poate spune care va fi cea mai avantajoasa cale de actiune.
In ce priveste prima intrebare, trebuie sa stiti ca solicitarea bancii de a incheia o asigurare de viata tine de politicile prudentiale aplicate de banci . Chestia cu alesul unei firme de asigurari, in conditiile in care aveti deja o asigurare mi se pare un abuz. Ar fi suficient sa cesionati vechea asigurre pe numele bancii.

Cu stima,
av. Costi Boncu
Sigur, cand discuti cu agentul de asigurare, dar user-ul se refera la asigurarea incheiata de banca in numele lui – fara ca beneficiarul creditului sa vada fatza unui agent de asigurari... In acest caz nu se restituie banii si nu se pune conditia continuarii platii ratelor pt asigurarea respectiva...
Asa s-a intamplat in doua cazuri pe care le cunosc... Motivare: regulament intern... conditie de acordare a creditului...
Ca e o conditie abuziva... nici nu merita sa discutam... Prea multe sunt abuzive, iar oamenii "trec" peste ele pt ca au nevoie sa isi... realizeze interesul... O realitate care... doare!
Domnule trope_doi,

mie mie greu sa inteleg cum poate o banca sa incheie in numele unui client o asigurare de viata. Asa ceva ar fi posibil numai daca banca ar fi imputernicita de cattre clientul ei. Mi-ar placea sa detaliati un pic cele doua cazuri pe care le cunoasteti.

Iar pentru dl. SOGEDACOM care a pus intrebarea - daca acel contract nu poarta semnatura dvs, iar dvs. nu ati imputernicit banca sa incheie o asigurare de viata in numele dvs., atunci acel contract nu va este opozabil.

av. Costi Boncu
Buna seara ,
S-ar putea sa ma insel dar , din punctul meu de vedere, genul acesta de asigurare de viata este similar RCA-ului. Daca riscul nu se produce banii se pierd, daca riscul se produce asiguarare foloseste exculusiv bancii neexistand alti beneficiari ca in cazul asigurarilor de viata clasice.
La multi ani!

Alte discuții în legătură

Rambursand anticipat tot creditul ramas am sansa sa recuperez platile facute pentru asigurare? relav_2010 relav_2010 Am in vedere posibilitatea rambursarii anticipate a intregii sume datorate in acest moment unei banci (am platit 3 ani pana in prezent, creditul fiind ... (vezi toată discuția)
Polita de asigurare de viata, atasata creditului, anulata din culpa bancii??? pacurar pacurar Va rog sa-mi raspundeti: In cazul unui credit pt. cumparare locuinta, cu asigurare de viata atasata, care a fost anulata, ne putem indrepta impotriva bancii? ... (vezi toată discuția)
Procedura asigurarilor de viata Gociu și Asociații Societate Civilă de Avocați Gociu și Asociații Societate Civilă de Avocați Buna ziua! Pe scurt.. O persoana a avut un credit la o banca(credit asigurat la o societate de asigurari agreate de banca), persoana a murit, urmeaza ... (vezi toată discuția)