La multi ani, tuturor!
vin si eu cu o intrebare:-atunci cand iti accepta banca actele pentru un credit , iti este facuta si o asigurare de viata obligatorie la o companie agreata de banca fara sa tina seama ca poate tu ai asigurare devita la alta companie.
dupa ce termini de dat creditul ce se intampla cu banii care ti-au fost retinuti din rata pentru aceea asigurare de viata?
intreb acest lucru deoarece daca ai 2-3 credfite la toate ai asigurare de viata .
as dorii si baza legala .
multumesc mult
ma numesc Adriana si SOGEDACOM este ID-ul societatii la care lucrez.
multumesc mult pentru raspunsuri
problema este urmatoarea:
in urma cu 2 ani am luat un credit pt nevoi personale de o valoare bunicica si banca de la care am(BRD) luat mi-a facut asigurare de viatza obligatorie la societatea de asigurari a dansilor fara sa tina cont ca eu mai aveam o asigurare de viatza in derulare cu 4 ani vechime si cu valoarea asigurata de 4 ori suma imprumutata de la banca.
la sfarsitul anului 2008 am vrut sa rambursez toata suma anticipat , am fost la banca si mi-au spus ca pe langa comisionul de rabursare anticipata , mai trebuie sa-mi platesc si ratele la asigurarea de viata, deci in concluzie nu casttig nimik daca platesc in avans (nu se scade valoarea rambursarii). daca platesc ratele la asiguarare de viatza nu ar fi corect ca dupa terminarea contractului d credit sa primesc banii inapoi?
exista vre-o lege care reglementeaza acest lucru?
astept raspuns.
Nu exista asigurare de viata "gen RCA".
In asigurarile de viata incheiate cu ocazia contractarii unui imprumut, banca imprumutatoare figureaza ca beneficiar in caz de producere a evenimentului asigurat. Deci banca practic se asigura suplimentar ca va putea incasa macar o parte din imprumutul acordat printr-o procedura relativ simpla.
Banca nu ia in considerare asigurarea de viata in derulare tocmai din motivele aratate mai sus.
Partea cu plata ratelor la asigurare in cazul rambursarii anticipate nu-mi pare corecta, ar trebui stiut care sunt prevederile relevante din contractul de asigurare. Normal ar fi ca in cazul rambursarii anticipate sa se rezilieze si contractul de asigurare (in acest caz de obicei se pierd primele platite pana in acel moment - in cazul asigurarilor de viata trebuie asteptat cel putin pana la jumatatea perioadei asigurate pentru a avea sperante la restituirea macar a primelor achitate).
nu trebuie sa luati de bun tot ce spune banca. Nu uitati ca ei vor "sa va ia banii" in orice mod.
As vrea sa vad unde scrie in contract ca aveti asemenea obligatie. Iar daca exista asemenea obligatie ea poate fi anulata ca abuziva.