Acum 13 ani am vandut prin act de mana incheiat cu 2 martori o suprafata de teren cu suma x. In conventie s-a stipulat ca suma se v a achita in intregime pana la data de ........2003. Cumparatorul a platit 3 transe din suma inainte de 2003 cat si dupa 2003. Am tot insistat sa achite sau sa gasim o solutie dar cumparatorul nu mai are bani. Acum suntem in 2012 am fost destul de intelegator doresc anularea conventiei prin instanta fara ca una din parti sa aibe vreo pretentie. Care este procedeul daca este posibil la ce cod civil se incagreaza speta cel vechi sau cel nou care este denumirea juridica si la ce lege si articol se incadreaza? Diferenta care trebuie achitata in cazul cand cumparatorul ar spune ca o achita vazand ca s-a ajuns in instata ar fi ca la acea data terenul valora 10 $ mp si acum 400$mp in instanta pot folosi acest argument?
Va multumesc anticipat
Daca nu a achitat pretul si recunoaste lucrul acesta incercati sa reziliati actul initial tot printr-un act sub semnatura privata identic primului, in prezenta a 2 martori, evitand astfel niste cheltuieli.
Doar daca nu reusiti sa ajungeti la un acord apelati la instanta.
Chitanta de mana
gimi44
Buna ziua,
Rog un raspuns pentru urmatorul caz.In 1990,tatal meu a achizitionat in judetul Prahova ,cu chitanta de mana semnata si de doi martori, o casa cu ... (vezi toată discuția)