avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Carti de munca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Carti de munca

Am doua carti de munca. Prima din 1984-1989, care este incheiata. Ce-a de a doua din 1989 pana in prezent care de asemeni este inceiata de ITM. Trebuie sa ies la pensie. La Casa Pensiilor mi s-a cerut prima carte. Prima carte nu a mai fost folosita. Cum procedez? Unde trebuie sa merg?
Va multumesc!
#-o
Cel mai recent răspuns: mjecu , utilizator 13:20, 22 Iunie 2012
Nu stiu cum de aveti 2 carnete de munca, pentru ca la angajare, dupa 1989, era obligatorie o declaratie ca nu aveti un alt carnet de munca. Ca vi s-a cerut primul carnet de munca este corect, pentru ca pe baza lui vi se stabileste stagiul de cotizare, mai ales ca acesta nu fusese scanat. Mergeti la Casa de pensii si acolo vi se va rezolva problema.
Am scris eu gresit. Anii sunt 1975-1979. La angajare nu mi sa cerut nimic. Angajarea s-a facut in toamna acelui an la o alta intreprindere.
Atunci se pleca greu dintr-o intreprindere in alta asa ca am fost nevoit sa fac absente nemotivate sa pot pleca.
Ultima modificare: Vineri, 22 Iunie 2012
mjecu, utilizator
Indiferent de perioada mentionata solutia este aceasi. Trebuie sa faceti dovada ca ati fost angajat in perioada mentionata(1975-1979). Dovada o puteti face cu cartea de munca sau cu adeverinta de la intreprinderea unde ati lucrat. Contraventia detinerii de 2 carti de munca in acelasi timp s-a prescris si nu mai puteti fi sanctionat. Cred ca este mai usor de dovedit cu cartea de munca vechimea, mai ales ca s-ar putea ca intreprinderea unde ati lucrat sa nu mai existe si sa alergati dupa arhiva respectivei intreprinderi. Sper ca afirmatia dvs. ca aveti prima carte de munca incheiata se bazeaza pe faptul ca are mentiunea de comfirmare a inscrisurilor din cartea de munca, semnatura directorului si stampila intreprinderii. Altfel trebuie sa cautati arhiva intreprinderii si obtinerea adeverintei. Bafta!




Multumesc f mult pentru ajutor. Da, cartea este incheiata cu stampila si semnatura directorului si cu mentiunea de incetare a activitatii cf.art. 130 lit.I(absente nemotivate). Cartea nu a mai fost folosita niciodata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de munca costicostita costicostita Am doua carti de munca, una in continuare la cealalalta. Pe prima am 7 luni vechime. Mi se ia in considerare pentru stabilirea vechimii in munca? (vezi toată discuția)
Carte de munca mjecu mjecu Pierdut prima carte de munca de la primul loc de munca, anii 1975-1979. Am copie cu anii de munca dupa adeverinta eliberata de lichidator. Originalul nu-l ... (vezi toată discuția)