Trebuie sa predau din arhiva societatii o carte de munca care a fost inchisa in anul 1974, semnata de directorul intreprinderii de atunci dar careia nu i-a fost aplicata stampila unitatii.In prezent societatea are alta denumire. Fara stampila aplicata pe semnatura directorului , Casa de pensii nu ia in considerare perioada lucrata in intreprindere. Cum procedez in cazul acesta? Va multumesc!
ave,
[1] colegii mei de la RU imi arata ca asemenea cazuri sunt oarecum numeroase in perioada 1970-1974, mai ales pentru cei care au facut armata in acea perioada - le inceta contractul de munca cu unitatea (nu se punea stampila), iar la intoarcere erau reincadrati cu un nou CIM.
[2] se procedeaza la verificarea arhivelor respectivei unitati, se elibereaza o adeverinta necesara la dosarul de pensie, prin care se certifica perioada de vechime in munca; intr-adevar aici camera de munca nu recunoaste o carte de munca fara stampila.
[3] in cazul in care nici arhivele nu sunt complete, ori au fost inundate, etc.. se procedeaza la convocarea ca martori a cel putin doi fosti angajati din acea perioada reclamata si nerecunoscuta..
fortuna vis,
ps.-multumesc celor de la RU, aceasta fiind o problema de practica si mai putin de teorie juridica..
Multumesc pentru raspunsul prompt! Mi-a fost de mare ajutor.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Carti de munca
mjecu
Am doua carti de munca. Prima din 1984-1989, care este incheiata. Ce-a de a doua din 1989 pana in prezent care de asemeni este inceiata de ITM. Trebuie sa ies ... (vezi toată discuția)
Carnet de munca
lbertk
Va rog sa-mi spuneti daca dupa ultima inregistrare in carnet la data de 01.01.2011 si dupa certificarea datelor inscrise, SE SEMNEAZA SAU NU carnetul de catre ... (vezi toată discuția)