avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 260 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Prime acordate absolv. incadrati in munca
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Prime acordate absolv. incadrati in munca

Buna seara!
Dupa ce am absolvit facultatea (2010), mi-am depus dosarul la AJOFM pt somaj. Nu am beneficiat de indemnizatia de somaj de somaj decat o luna pt ca intre timp m-am angajat...am primit si prima aceea pt angajare de 500 de lei si mi s-a spus ca voi primi, dupa 12 luni de la angajare, diferenta de bani pt cele 5 luni de somaj...undeva la 1300 lei. Conditia era sa aduc trimestrial o adeverinta de la locul de munca. Ei bine, cu 2 zile inainte sa se implineasca cele 12 luni am dus si ultima adeverinta si, dupa cum mi s-a spus de la AJOFM, trebuia sa primesc banii..Am tot asteptat, vreo 4 luni...si nimic. M-am dus la ei si mi-au spus ca eu nu am actele depuse la dosar si nu se mai face nici o plata...Trebuia sa am la dosar o cerere, o adeverinta, revisalul....dar nu erau pt ca mi s-a spus ca e suficienta adeverinta.Am intrebat-o pe distinsa doamna de ce nu mi-a comunicat acte sunt necesare si mi-a raspuns raspicat "Ce? Tre sa va port eu la toti de grija?"....Intrebarea mea e...mai pot face ceva pt a beneficia de banii aceia? Sunt drepturile mele
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:55, 19 Iunie 2012
1. E cam neclara prezentarea dvs. Nu se intelege ce fel de CIM ati incheiat si pe ce perioada.

2. Daca v-ati angajat cu CIM pe perioada mai mare de 12 luni si cu program normel de lucru trebuia sa beneficiati lunar de 30% din cuantumul indemnizatiei de somaj pânã la sfârşitul perioadei pentru care erati îndreptãţita sã primiti indemnizaţia de şomaj.

3. Daca v-ati angajat cu CIM pe perioada determinata de cel mult 12 luni atunci se suspenda indemnizatia de somaj si se relua, de unde a ramas, la data incetarii CIM.

4. Incercati sa faceti o sesizare la ANOFM (pe e-mail).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura ridicare dosar somaj gabrielle_24 gabrielle_24 Buna ziua, Ma confrunt si eu cu urmatoarea situatie. Pe 29 noiembrie am depus dosajul de somaj si maine, adica pe 15 dec ar trebui sa ma duc sa pun prima ... (vezi toată discuția)
Somaj florea daniela rodica florea daniela rodica Buna ziua! Am mai pus aceasta intrebare dl Valeriu Tudor mi-a raspuns ca am dreptul la somaj in schimb cei de la AJOFM mi-au respins dosarul spunand ca nu ... (vezi toată discuția)
Ajofm/anofm si somajul. AndreiMarinescu9000 AndreiMarinescu9000 AJOFM/ANOFM si somajul. Salut. Sunt proaspat absolvent de liceu. In urmatoarele 2-3 luni o sa am treburi ce o sa ma impiedice din a avea un loc de munca. ... (vezi toată discuția)