1. Am primit, pe mesaj privat, raspunsul pe care vi l-am dat la intrebarea dvs. El suna asa:
1. Acum, dupa editare, am inteles ce ati vrut sa spuneti.
2. Codul muncii spune:
Art. 60. - (1) Concedierea salariatilor nu poate fi dispusa:
...
e) pe durata concediului pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, pana la implinirea varstei de 3 ani;
...
(2) Prevederile alin. (1) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare sau a falimentului angajatorului, in conditiile legii.
3. Asadar concedierea este legala.
4. Beneficiati de indemnizatie de somaj, depuneti dosarul la AJOFM.
5. Inainte de asta cereti angajatorului (lichidatorului judiciar) decizia de concediere si adeverinta tip pentru somaj, impreuna cu carnetul de munca in care sa inscrie si suspendarea CIM pentru CCC.
2. Nu mi-ati trimis si intrebarea dar sa presupunem ca datele sunt aceleasi.
3. Pentru a primi indemnizatie de somaj trebuia ca dosarul sa fie depus in cel mult 12 luni de la data concedierii, adica pana la 01.08.2009.
4. Banuiesc ca in intrebarea dvs. nu ati spus si data concedierii, altfel nu va spuneam ca se poate depune dosarul la AJOFM.
5. Angajatorul trebuia sa va concedieze (prin lichidatorul judiciar) mai tarziu ca nu il costa nimic deoarece aveati CIM suspendat pentru CCC. Cred ca s-a grabit cu concedierea dvs.
6. Incercati sa vorbiti cu el, poate anuleaza prima decizie de concediere si va face alta cu 2009. Daca vrea o poate face.
7. Imi cer scuze daca v-am dat sperante degeaba! Mi se mai intampla si mie. Ma bucur insa ca nu v-am creat nici un prejudiciu!