avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj

Buna ziua! Am mai pus aceasta intrebare dl Valeriu Tudor mi-a raspuns ca am dreptul la somaj in schimb cei de la AJOFM mi-au respins dosarul spunand ca nu am dreptul la somaj ,situatia este urmatoarea: am fost in ccc in perioada 14 IAN 2008- 14 IAN 2010 intre timp firma a fost declarata falimentara si mi sa inchis carnetul de munca pe 1.08.2008. Vreau sa stiu exact in baza carei legi sau art de lege am dreptul la indemnizatia de somaj ca sa stiu ce sa spun la AJOFM
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:24, 21 Ianuarie 2010
am o situatie similara ,o mamica iese din ccc si nu vrea sa se intoarca la munca ,atunci societatea noastra poate sa ii acorde somaj,adeverinta completindu-se cu 12 luni inainte de intrarea in ccc
nu stiu daca va este de folos dar va puteti adresa juristilor ajofm, ei stiu mai bine.
puteti cauta si in codul muncii.
firma s-a radiat?
daca are cine sa va completeze adeverinta pe 12 luni anterior intrarii in ccc puteti intra in somaj.
cartea de munca cu ce articol vi s-a incheiat?
Daca domnul TUDOR VALERIU v-a confirmat ca asa este si aveti dreptul la somaj, luand in considerare ceea ce ati scris, a avut dreptate! Ca reveniti dupa, cu date suplimentare care s-ar putea sa va anuleze acel drept, este trea si problema dvs!
florea daniela rodica:
1. Ar fi bine sa postati si intrebarea dvs. si raspunsul meu la care va referiti.
2. Nu-mi aduc aminte daca a fost pe forum sau pe mesaj privat.
Intrebarea era daca pot beneficia de somaj dupa ccc in situatia in care firma a dat faliment si carnetul de munca mi-a fost inchis cu art. 65+60(2 ) la data de 01.8.2008, in acea perioada eram in ccc.
Dvs mi-ati raspuns ca pot beneficia de somaj , dar cei de la AJOFM mi-au respins dosarul.
1. Am primit, pe mesaj privat, raspunsul pe care vi l-am dat la intrebarea dvs. El suna asa:
1. Acum, dupa editare, am inteles ce ati vrut sa spuneti.
2. Codul muncii spune:
Art. 60. - (1) Concedierea salariatilor nu poate fi dispusa:
...
e) pe durata concediului pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, pana la implinirea varstei de 3 ani;
...
(2) Prevederile alin. (1) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare sau a falimentului angajatorului, in conditiile legii.
3. Asadar concedierea este legala.
4. Beneficiati de indemnizatie de somaj, depuneti dosarul la AJOFM.
5. Inainte de asta cereti angajatorului (lichidatorului judiciar) decizia de concediere si adeverinta tip pentru somaj, impreuna cu carnetul de munca in care sa inscrie si suspendarea CIM pentru CCC.

2. Nu mi-ati trimis si intrebarea dar sa presupunem ca datele sunt aceleasi.
3. Pentru a primi indemnizatie de somaj trebuia ca dosarul sa fie depus in cel mult 12 luni de la data concedierii, adica pana la 01.08.2009.
4. Banuiesc ca in intrebarea dvs. nu ati spus si data concedierii, altfel nu va spuneam ca se poate depune dosarul la AJOFM.
5. Angajatorul trebuia sa va concedieze (prin lichidatorul judiciar) mai tarziu ca nu il costa nimic deoarece aveati CIM suspendat pentru CCC. Cred ca s-a grabit cu concedierea dvs.
6. Incercati sa vorbiti cu el, poate anuleaza prima decizie de concediere si va face alta cu 2009. Daca vrea o poate face.
7. Imi cer scuze daca v-am dat sperante degeaba! Mi se mai intampla si mie. Ma bucur insa ca nu v-am creat nici un prejudiciu!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de intrare in somaj? daridannah daridannah buna ziua mai am o intrbare trebuie sa fac eu ceva cerere de intrare in somaj catre angajator?cat timp dureaza actele de incetare a contractului de munca dupa ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa terminarea ccc ilia2007 ilia2007 La Multi Ani! Revin ,dupa ceva vreme, cu o alta problema:la sf. lunii mai(pe 28) a.c. bebe va implini 2 ani iar eu nu am unde sa ma intorc la serv. intrucit ... (vezi toată discuția)
Concediu cresterea copilului- faliment sau insolventa- somaj ionescu emilia ionescu emilia BUNA ZIUA!MA AFLU IN CONCEDIU DE CRESTEREA A COPLULUI PANA LA 2 ANI PANA LA DATA DE 14 FEBRUARIE.FIRMA LA CARE AM LUCRAT A DAT FALIMENT DIN CATE MI S-A ... (vezi toată discuția)