avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 173 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale declaratie inchidere punct de lucru srl
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

declaratie inchidere punct de lucru srl

buna ziua. vreau sa inchid un punct de lucru al unei srl..l-am radiat de la registrul comertului, am predat acolo certificatul constatator original. Ce declaratie trebuie sa depun la administratia financiara si de unde o iau / descarc? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Loredana_84 , utilizator 15:15, 29 August 2012

Este nevoie sa va prezentati la Administratia Financiara unde este sediul secundar, si sa solicitati eliberarea unui certificat de atestare fiscala din care sa rezulte faptul ca societatea nu inregistreaza pentru punctul de lucru respectiv, datorii catre bugetul de stat.
Cu certificatul de atestare fiscala, insotit de mentiunea eliberata de ORC, declaratia 060 si certificatul fiscal pentru punctul de lucru, in original (daca este cazul), va adresati Administratiei Financiare de la sediul secundar respectiv si solicitati radierea punctului de lucru.

Pentru mai multe detalii puteti sa ma sunati la [editat].

[editat - este interzisa postarea in forum a datelor de contact].
Ultima modificare: Marți, 19 Iunie 2012
Lucian Huzum, Consilier juridic
Va trebuie doar hotararea asociatilor de inchidere a punctului de lucru si rezolutia Registrului Comertului cu privire la inchiderea punctului de lucru. Mergeti la inspectorul de litera si faceti aceasta mentiune.


La Adminisratia Financiara ar trebui sa faceti ce a aratat @TamaraL, doar daca punctul de lucru a fost deschis in alt judet decat sediul social (domiciliul fiscal) si ati avut cod fiscal pentru acesta
sau
daca ati avut salariati doar la acest punct de lucru si odata cu inchiderea lui (atentie! nu mai aveti alti salariati) trebuie depusa declaratia de mentiuni 010 cu data de la care societatea nu mai are salariati
sau daca ati avut casa de marcat, trebuie depusa memoria fiscala in termen de 72 de ore (amenda intre 2000 si 10000 lei).

Daca punctul de lucrui este in aceeasi localitate/judet cu sediul social(domiciliul fiscal), nu ati avut salariati, nu ati avut casa de marcat, ati facut tot ceea ce trebuia, adica l-ati scos din evidenta Registrului Comertului.
Buna ziua,
Am depus un proiect pentru obtinerea unei fionantari nerambursabile.Mi-au respins proiectul pentru ca nu am depus un certificat de atestare fiscala privind taxele si impozitele locale pentru un punct de lucru.Mentionez ca punctul de lucru este expirat din decembrie 2011, societatea nemaidesfasurand activitate in acel punct de lucru.As vrea sa fac o contestatie,dar sa fiu sigur ca am dreptate.Trebuie certificat de atestare pentru punct de lucru expirat?
Multumesc anticipat.
Am inchis un punct de lucru al unei societati. Societatea are sediul social in Timisoara, iar punctul de lucru in alt judet. Cand am infiintat punctul de lucru, nu am depus niciun act la finante. Recent am aflat ca, desi nu am CIF separat pt respectivul PL, trebuie sa declar radierea acestuia la Finante.

Unde se declara: la finantele din Timisoara sau cele din localitatea (aflata in alt judet) in care a existat punctul de lucru?

De asemenea, am inteles ca in vederea radierii se depun actele eliberate de ORC de la inchidere PL + declaratii privind sediile secundare, probabil si Hot Aga (de care nu mi-au spus) Dar eu nu vad in formularul respectiv niciunde referire la inchiderea PL, ci doar de luare in evidenta...

Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declararea inchidereii punctului de lucru la administratia finaciara vasilemihaela23 vasilemihaela23 Am inchis mai multe puncte de lucru la Registrul Comertului, iar intrebarea mea este ce acte imi sunt necesare pentru a le inchide si la Administratia ... (vezi toată discuția)
Inchidere punct de lucru secundar iclaudia19 iclaudia19 buna seara, ce acte imi trebuie la registru comertului pentru a inchide un punct de lucru secundar? la administratia financiara trebuie sa mai depun ceva? (vezi toată discuția)
Radiere pct de lucru just.rain just.rain Cum radiez un punct de lucru infiintat prin actul constitutiv? Trebuie oricum sa-l actualizez pt ca se muta sediul si se schimba adm, e ok daca mentionez si ... (vezi toată discuția)