avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Despagubire dauna Casco
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Despagubire dauna Casco

Buna ziua!Am si eu cateva nelamuriri.Acum 2 luni am avut accident in strainatate,am facut toate documentele necesare iar dupa 2 saptamani am primit acceptul de plata extern.Toate bune si frumoase dar cand il citesc observ ca nu era pentru intreaga suma necesara reparatiei (7500 euro) ci doar pentru 5970 euro resul sumei fiind considerata necuvenita deoarce piesele si manopera de lucru sunt mai scumpe in Italia.
Asadar am decis sa aduc masina in tara pentru reparatii,asta dupa ce am primit acordul dansilor cu privire la transport si pretul acestuia.(suma pentru transport trebuia sa o plateasca dansii)
S-a trimis inspector constatator pentru constatare,s-a facut o reconstatare,tot ca la carte,iar dupa o luna si ceva de telefoane si e-mailuri ieri service-ul unde am dus masina primeste un e-mail unde este specificat ca mi se respinge dosarul pe motiv ca asigurarea Rca nu este facuta tot la [editat] .Deci dupa un Accept de plata,1000 euro cheltuiti pe transport,2 luni pierdute de la munca si tot primesc acest raspuns?Va rog sa imi raspundeti daca mai pot face ceva,sau nu?.Multumesc Anticipat

[editat - este interzisa postarea in forum a denumirilor de societati. Va multumim]
Ultima modificare: Marți, 19 Iunie 2012
Lucian Huzum, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Ciprian Dinu , Avocat 16:40, 19 Iunie 2012
va recomand sa analizati actele impreuna cu un avocat, apoi sa faceti o convocare la conciliere a asiguratorului pentru a clarifica problemele din acest dosar.
daca nu se rezolva pe cale amiabila nu va ramine decit sa o reparati pe banii dvs si apoi sa chemati asiguratorul in instanta.
Inteleg...problema este ca am vorbit acuma cu firma de unde am cumparat masina(este in leasing) si incearca si ei sa scape de vina spunandu-mi ca ei m-au avertizat sa fac asigurarea Rca doar la [editat],si ca mi-a fost data copie dupa contractul de Casco,ceea ce nu s-a intamplat in nici un caz.Nu stiu ce sa mai fac :sorry:

[editat - este interzisa postarea in forum a denumirilor de societati. Va multumim].
Ultima modificare: Marți, 19 Iunie 2012
Lucian Huzum, Consilier juridic
Multumesc pentru raspuns.
Cand ati iesit cu masina din tara ati anuntat firma de leasing pentru a va face extindere la polita CASCO? Si eu am masina in leasing si intradevar daca cele 2 polite RCA si CASCO sunt emise de aceeasi companie de asigurari asigurarea CASCO are acoperire si in strainatate. Si nici eu nu am primit contractul pt CASCO, doar copia politei. Sper sa va rezolvati problema, fiindca este neplacut sa platesti atatia bani pe asigurari si cand dai de greu sa scoti alti bani din buzunar.
Trebuie studiate conditiile de asigurare CASCO pentru a primi informatii corecte in acest caz. Va sfatuiesc sa apelati la un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme casco astra asigurari uzzi92 uzzi92 Buna ziua. Acum 2 luni am avut accident cu masina din cauza mea. Am CASCO la cei de la [editat]. Masina a fost reparata aproape in totalitate la un service cu ... (vezi toată discuția)
Pb firma de asigurare oanaa11 oanaa11 Buna ziua, Am avut ieri un accident de masina cu daune mari, vinovatul fiind asigurat la [editat]. Masina mea are 3 ani vechime si sunt primul proprietar. ... (vezi toată discuția)
Problema dauna casco varzaru1 varzaru1 Buna seara! Intampin o problema in ceea ce priveste plata daunei casco. Despre ce e vorba: Am fost implicat intr-un accident rutier din care a rezultat ... (vezi toată discuția)