Buna ziua, am fost la un notariat sa fac un antecontract de vanzare pt un apartament si am aflat ca in actul de propietate e trecuta in loc de scara 1, scara 2 si mi s-a spus ca trebuie sa ma duc sa fac o rectificare la notarul unde am facut actul de propietate. As dori sa aflu daca trebuie sa platesc vreo taxa si daca se poate face pe loc sau dureaza ceva mai mult? Am incercat sa iau leg cu Notariatul, dar nu raspunde nimeni si as vrea sa ma duc maine pregatit, sa stiu exact despre ce e vb. Va multumesc si sper sa a inteles cineva ceea ce vreau sa stiu.
Va duceti cu toate exemplarele actului originale veti face o cerere si vi se va atasa de originale o incheiere de rectificare care va face parte integranta din act. Ca sa puteti face rectificarea trebuie sa si dovediti greseala cu alte documente, din care sa rezulte ca scara este cea care ....trebuie, pentru ca trebuie invocate in incheierea de rectificare. Daca eroarea s a datorat greselii notarului aceasta rectificare se face din oficiu, fara a mai plati un onorariu, daca greseala s a facut din cauza dvs veti plati un onorariu care nu poate depasi 50 de Ron. Trebuie sa aveti si cartea de identitate la dvs.
Buna ziua si va multumesc pt raspuns. Am fost la Notariat cu extrasul de carte funciara care e pt scara 1 si cu un act de propietate al fostilor propietari, dar pe acel contract scrie doar adresa de domiciliu care e pe scara 1, iar domnul notar mi-a spus ca nu are legatura. L-am intrebat cum s-a putut face intabularea pe scara 1 si mi-a raspuns ca habar nu are. A ramas sa se uite in arhiva si sa-l sun maine pt ca azi nu avea curent si nu se poate uita. Apropo, s-a uitat pe niste hartii si a gasit un certificat de mostenitor al fostilor propietari care culmea e tot pe scara 2. Eu am vorbit cu presedinta asociatiei si mi-a spus clar ca e scara 1 si m-am mai uitat pe o chitanta de la serviciul de cablu care e pt scara 1. Va rog daca ma poate ajuta cineva cu un sfat, sunt f presat de timp si nu stiu ce sa fac pentru a putea face actele de vanzare.