avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... reziliere antecontract vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

reziliere antecontract vanzare-cumparare

buna seara, Va rog. un sfat-- Cum se poate rezilia un antecontract de vanzare-cumparare apartament de catre promitenti vanzatori daca ulterior incheierii antecontractului si-au dat seama ca au fost pacaliti
Exact ceea ce v-am spus, refuza incheierea contractului de vanzare-cumparare si plateste dublul avansului, facand eventual o oferta reala urmata de consemnatiune. Insa in opinia mea, pentru 6000 euro de la un cumparator ipotetic in conditiile in care daca "vecinii" nu se prezinta ei la incheierea actelor pierd avansul, nu merita efortul. Mai mult, din acei 6000 euro mai scadeti si contravaloarea avansului.
Multumesc mult.. Vecini se vor prezenta ei sunt cei care fac presiuni acum cand au vazut ca mai sunt si" altii"care vor acel ap.Nu inteleg insa de ce sa scadem contravaloare avansului? batranul este adevarat ca i-a cheltuit dar altcineva real nu ipotetic ii da mai mult cu 6000e.adica batranul dupa ce restituie avansul ramane in mana cu 6000 de euro mai mult decat ii dau vecini-- dublul avansului trebuie dat la notar sau vecini trebuie sa-l dea in judecata sa obtina bani.....
Nu m-ati inteles. Dumneavoastra restituiti dublul avansului, adica daca avansul era 3000 Euro, platiti 6000. De aceea v-am spus ca mai scadeti si contravaloare avansului, suma ce se scade din cei 6000. In realitate nu primiti cu 6.000 Euro mai mult ci cu 6000 - avansul (restituiti ceea ce s-a cheltuit + inca o data aceeasi suma) - cheltuielile pentru efectuarea actelor cu vecinii.

Daca vreti sa vindeti altcuiva va trebui sa platiti de bunavoie, pentru a putea radia notarea din cartea funciara si pentru a nu plati si alte cheltuieli in urma unui proces.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ipotecare apartament pt care exista promisiune bilaterala de vanz-cump cristiana11 cristiana11 in ianuarie 2008 a fost incheiat un antecontrc de vanz-cump pt un ap care la acel moment nu era finalizat nu avea cadastru promitenta vanz a declarat sub ... (vezi toată discuția)
Rezolutiune antecontract de vanzare-cumparare mara78 mara78 Am un antecontract de vanzare-cumparare incheiat in 2006. Eu sunt promitentul cumparator. Promitentul vanzator s-a obligat ca in termen de sase luni de la ... (vezi toată discuția)
Nerespectare promisiune de vanzare imobil Liviu V. Liviu V. In ce conditii nu mai produce efecte o promisiune de vanzare? A fost incheiata o astfel de promisiune prin care vanzatorul se obliga sa predea apartamentul ... (vezi toată discuția)