avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executarea silita
Discuție deschisă în Executare silită

executarea silita

Buna seara,
in cazul existentei a doua credite care au ajuns in imposibilitate de plata a ratelor care dintre banci are dreptul sa execute prima, pot imparti intre ele bunurile?Pot popri amandoua in acelasi timp?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Alina Borza , Avocat 07:56, 20 Iunie 2012
Executarea poate fi initiata de oricare dintre creditori, sau de ambii in acelasi timp. Recuperarea creantei se va face in functie de pozitia in care se afla creditorii in raport cu dvs, adica cine are garantii constituite in favoarea sa, cel care si-a inscris primul garantia are intaietate. Dupa acoperirea creantei creditorului prioritar, daca mai ramane ceva din bunul garantat, se va acoperi celalalt creditor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire conturi; executare fiscala vs executare bancara alexia2004 alexia2004 Buna ziua , oameni buni ,va rog ajutati-ma cu o lamurire: ANAF mi-a pus poprire pe conturile bancare- iar aceste conturi nu sunt conturi curente, ci conturi ... (vezi toată discuția)
Buna seara. bunicii au garantat, cu apartamentul lor,un credit ... Rockys Rockys Buna seara. Bunicii au garantat, cu apartamentul lor,un credit bancar pentru o nepoata. Ambii au decedat. La vanzare banca este prioritara sa-si recupereze ... (vezi toată discuția)
Poate creditorul ipotecar de rang ii sa ceara scoaterea la licitatie a imobilului si sa determine exigibilitatea unei creante garantate cu ipoteca de rangul i? G_A_F G_A_F Am consultat capitolul de executare silita din vechiul cod de procedura (aplicabil in cazul de fata) si nu m-am lamurit pe acest aspect. Sa spunem ca am ... (vezi toată discuția)