avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 975 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act de vinzare cumparare cu clauza de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act de vinzare cumparare cu clauza de intretinere

Tatal meu mi-a facut act de vinzare cumparare cu clauza de intretinere pe casa si un teren ( mai am 2 surori carora le-a dat si lor cite un teren tot cu clauza de intretinere).Tatal meu este in putere, creste animale , munceste teren agricol si de cite ori ii propuneam sa-i aduc de mincare , sa-mi dea la spalat refuza, zicea ca nu are nevoie, dar merg des la el , l-am dus la spital , am mers zilnic la el. Desi am fost luni la el l-am intrebat daca are nevoie de ceva , marti m-am trezit ca m_a dat in judecata sa-mi desfaca actul pe motiv ca nu-l ingrijesc. Eu simt ca nu de ingrijire are nevoie ci de un om care sa-l ajute in munca lui la tara , la prasit la mers cu caruta pe cimp, ori eu si sotia mea avem servicii...Va rog sa-mi spuneti cum ar trebui sa procedez , ce atitudine sa adopt pt ca sa nu poata sa-mi strice actul? Multumesc anticipat...
Cel mai recent răspuns: piticut86 , utilizator 09:24, 20 Iunie 2012
Buna ziua,

Am mai intalnit un caz ca al dvs. Un barbat divortat s-a gandit sa ofere casa cu clauza de intretinere,asa ca a facut contract de clauza ptr intretinere cu un alt om. Acest om trebuia sa aiba grija de acest barbat divortat. Barbatul acesta divortat era in putere,muncea ets,la fel ca tatal dvs. Intr-o zi dupa 4-5-6 luni,cel care s-a angajat sa ingrijeasca pe cel caruia i-a facut acte de cleuza ingrijire,a constatat ca a cam cheltuit multi bani ptr ingrijire,cea ce nu avea nevoie deloc de astfel de ingrijire,asa ca intr-o zi cel care s-a angajat,i-a zis :
- Pai bine mai nene........,dar eu credeam ca o sa ma pui sa am grija de dumneata cand nu prea mai poti,nu acum cand poti si mai si muncesti.
Celalalt i-a zis: Pai de unde sa stiu eu ca atunci imi vei purta de grija daca acum vad ca nu ai mai vrea?
Care credeti ca a fost rezultatul?
Cel care s-a angajat ca il va intretine,a decis sa nu mai aiba grija de un astfel de smecher. Cheltuise din buzunarul sau vreo 20 milioane lei vechi,acum vreo 6-7 ani,plus ca il ajuta si la activitati gospodaresti. A inteles ca nu merge asa pana la capat,si a renuntat de a mai fi sluga la acel smecher care cerea sa fie ingrijit si nu avea nevoie de ingrijiri deoarece era apt de munca si acum la fel munceste.

V-am spus aceasta intamplare reala,poate invatati ceva de aici,acum ramane sa hotarati dvs ce veti face. Depinde daca ati si cheltuit bani ptr tatal dvs.
Solutia mea este sa renuntati,si mai bine sa strangeti ceva bani si sa va cumparati o casa-gospodarie undeva convenabil. Sau mai bine sa vb cu tatal dvs sa va faca contract de vanzare-cumparare pe o parte din casa ca sa locuiti in ea,asa nu mai are ce sa va faca ptr reziliere contracte de clauza.

Finalul a fost ca la fel ca si dvs,barbatul divortat dadu-se in judecata pe cel care se angajase sa-l ingrijeasca si a castigat procesul. Contractul de intretinere cu clauza a fost reziliat,casa celui divortat a revenit inapoi la el.
Renuntati si dvs si surorile la aceasta clauza. Asta e p.d.v. al meu,decizia va apartine.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Iunie 2012
Tarzan2012, utilizator
Solutia in acest dosar depinde pe de o parte de clauzele actului si pe de alta parte de ce probe veti face in proces. Daca veti reusi sa aduceti martori care sa dovedeasca ca ati prestat continuu intretinere conform contractului va fi mai greu de admis cererea tatalui.

Pe de alta parte chiar daca veti castiga acum, relatia dvs cu tatal va ramane una tensionata si veti fi amenintat permanent cu rezilierea acestui contract. trebuie sa va ganditi bine ce veti face de acum inainte.
sincer renuntati la contract parerea mea...mai bine strangeti si va luati o casa pt dvs...in facultate o profesoara ne a dat un sfat f.bun:baieti nu luati in ingrijire un batran pt ca la moartea lui va da casa lui ca nu se merita ..de ce veti intreba..pt ca poate apuca sa traiasca si pana la 80 de ani iar batranii sunt mai rai ca copii ,,iar la sfarsit cand veti trage linie veti realiza ca mai multi bani ati cheltuit decat valoarea casei ..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatii si drepturi cu privire la mostenire raluk25 raluk25 Buna ziua. Problema mea este urmatoarea: mama mea a decedat in urma cu cateva luni. Ne-a ramas drept mostenire mie (22 ani ), fratelui meu (18 ani) si ... (vezi toată discuția)
Drepturi asupra propietatii luminata luminata Am cunoscut o fam de oameni in varsta care doresc sa -i ingrijim in schimbul locuintei.Situatia este un pic complicata : ei sunt la a doua casnicie batranul ... (vezi toată discuția)
Clauza de habitatie, dar dupa achizitionarea apartamentului SilentHuman SilentHuman Buna ziua, In momentul de fata am achizitionat un apartament in care sunt proprietar cu drepturi depline. Acesti bani au fost achizitionati din banii ... (vezi toată discuția)