avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... parasirea
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

parasirea

Am fost parasita de fostul meu sot in maternitate inca de la nasterea copilului.Copilul l-am declarat pe numele lui insa nu am avut nici un act care sa dovedeasca ca suntem casatoriti si el este tatal.
Nu l-a interesat copilul pana nu am inaintat divortul. La cateva luni dupa ce am inaintat cererea de divort a cerut si el program de vizita.
Probema este ca prin comportamentul lui demonstreaza ca nu il intereseaza copilul si chiar imi spune asta in fata, interesul lui este acela de a ma sicana pe mine si ca sa il citez " nu ma intereseaza decat sa nu te las sa fii linistita toata viata, ma voi folosi de asta de copil".
Vizitele au loc in prezenta mea . Il invata pe copil sa bage in gura jucarii mici(copilul este inca mic 3 ani), in timpul mesei ii distrage atentia spunand ca nu il intereseaza ca nu mananca copilul cand este el etc.
Ce pot face?Cum pot dovedi ca nu este o prezenta benefica pt copil?El isi cunoaste drepturile asupra copilului si imi spune clar in fata ca nu am ce sa ii fac, indiferent cum s-ar purta cu copilul pt ca nu pot dovedi asta.
Cel mai recent răspuns: floridts , utilizator 12:49, 26 Iunie 2012
Din pacate nu prea aveti ce face, copilul fiind prea mic pt a fi supus unei expertize psihologice pt a se evalua relatia sa cu tatal. Prezenta unui psiholog sau reprezentant al Autoritatii Tutelare nu va fi tolerata de tata.
Este totusi bine ca vizitele se desfasoara in prezenta dvs. Incercati sa ii explicati ca face rau copilului, ca trebuie sa dea dovada de mai multa maturitate si sa treaca cumva peste faptul ca relatia dvs s-a incheiat.
Daca incerc sa ii spun ca nu este bine ceea ce face , incepe sa tipe si sa imi faca reprosuri.Incerc pe cat posibil sa evit aceste situatii.Chiar am fost lovita atunci cand i-am atras atentia ca nu se comporta ca un parine.
Am omis sa spun ca motivul divortului a fost parasirea de catre tata in maternitate.
Sunt disperata.Face tot posibilul sa faca totul invers decat este normal, sa faca tot ce vrea copilul ,numai pt a-l atrage chiar daca este rau.
Sa inteleg ca raul nu poate fi prevenit , deocamdata ???
Incercati sa aduceti martori la vizita.. o vecina, o prietena, o colega.. oricine.
Interesul e sa protejati copilul
Martori au fost.De cateva ori a fost si mama mea.Avocatul meu imi spune , la fel ca si d-na Gerberga,nu se poate face nimic pana nu va creste copilul.Fostul sot isi cunoaste drepturile asupra copilului si profita de aceste reguli spunandu-mi mereu ca nu am ce sa ii fac.Cel mai rau , cel putin pt mine ca mama, este ca tot el declara ca se apropie de copil doar din razbunare.Cand este cineva in casa se poarta frumos.
Mi-am dorit si chiar eu am insistat sa isi viziteze copilul insa acum am ajuns sa ma tem.
Spune lucruri ciudate...
Cum as putea sa-mi protejez copilul de trauma psihica?

Alte discuții în legătură

Divort haruna haruna Sunt o tanara, mamica unui baietel de 1 an si 3 luni. Din motive gen scandaluri repetate, violente fizice si verbale am decis sa plec impreuna cu baiatul de ... (vezi toată discuția)
Iesire din tara cu minor cristianliviu1974 cristianliviu1974 sunt tata,divortat,imi cresc copilul cu drag,domicilul copilului este la mine, cresterea copilului se exercita in comun de ambii parinti( asa scrie in acte ) ... (vezi toată discuția)
Nerespestarea unei hotariri judecatoresti ce atrage dupa sine? eugen_severin eugen_severin salut tuturor.am si eu o intrebare la care vas ruga sa-mi raspundeti cit mai explicit.eu am in incredintare pe baietelul meu de 4 ani prin hotarire definitiva ... (vezi toată discuția)