avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 363 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Iesire din tara cu minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Iesire din tara cu minor

sunt tata,divortat,imi cresc copilul cu drag,domicilul copilului este la mine, cresterea copilului se exercita in comun de ambii parinti( asa scrie in acte ) problema este ca mama copilului in ultimii 2 ani sia vizitat copilul doar 3 zile fiind plecata din tara, plateste aloc.la 3luni asta ca sa nu aibe probleme cu legea.in rest nu contribuie cu nimic la cresterea copilului.copilul este nascut in franta si are toate drepturile legale acolo. dar MAMA NU ESTE DE ACORD CU PLECAREA NOASTRA DIN TARA. CE POT FACE IN CAZUL ASTA VA ROG!
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 22:03, 13 August 2015
Stimate tătic,puteţi cere în instanţă suplinirea semnăturii mamei pentru scoaterea copilului din ţară, dar pentru asta trebuie să demonstraţi, în primul rând, că mama vă refuză acordarea procurii, apoi că e în interesul copilului să plece în Franţa cu dvs., adică aveţi acolo domiciliul, loc de muncă sigur, copilul cunoaşte limba, are cine să supravegheze copilul cât timp sunteţi la muncă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie comuna roberta1 roberta1 Buna ziua, Acum un an am divortat la notar de sotul meu, pe cale amiabila, iar cei doi copii minori rezultati din timpul casatoriei au ramas la mine (dar ... (vezi toată discuția)
Schimbarea domiciliului unui minor karmeni13 karmeni13 Buna ziua, de curand am divortat, avem un copil de 6 ani, cu resedinta stabilita de judecatorie la mine. Dupa divort a fost stabilita o pensie alimentara ... (vezi toată discuția)
Copilul meu trebuie sa stie ca are tata! _adrian_ _adrian_ Buna ziua! Sunt un tatic lipsit de bucuria de a-si vedea copilul cum creste in armonie, intr-o familie normala. La inceput parea ca suntem si noi o familie ... (vezi toată discuția)