avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... despre scoaterea din drepturile parintesti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

despre scoaterea din drepturile parintesti

buna ziua!va rog spuneti-mi si mie cum pot face sa il scot pe ex sotul din drepturile parintesti.am dat divort acum o luna prin notariat de comun acrord,dar tot ce am stabilit cu el a fost o mincina.de cand a plecat suna dimineata si ma injura la telefon in timp ce el e cu amanta(ea e casatorita),nu intreaba de copil,apoi am videoclipuri ca atunci cand eram inca casatoriti el se distra pe la baile herculane si isi ducea amanta in casa la el,mia zis ca nui pasa daca copilul moare sau traieste el doar pune bani in contu meu bancar si atat restul sa nul mai deranjam ca nul doare capu si copilul plange la fiecare tel care il da si ma injura si se lauda unde afost cu amanta lui il loc sa intrebe de copil,cand am fost cu copilul la urgenta bolnav ff tare si iam spus la tel mia spus ca nu are ce sa imi faca,el are viata lui si nul intereseaza.apoi era vorba sa vina odata la 4 luni acasa,acum imi spune ca tot ce mia spus afost numai ca sai dau divortu mai redede ca el e foarte indragostit si daca o sa vina odata pe an la copil sa zic mersi si sa imi vad de treaba mea.mama mea stie toate astea si poate in caz de vreun proces pot sa o pun martor?va multumesc
Cel mai recent răspuns: cristip , utilizator 16:46, 21 Iunie 2012
Schimbati numarul de telefon, in acest fel copilul numai plange la sicanele fostului sot. Ce ati povestit dvs au fost probabil discutate cand s-a desfasurat actiunea de divort.


Instanţa de tutelă, la cererea autorităţilor administraţiei publice cu atribuţii în domeniul protecţiei copilului, poate pronunţa decăderea din exerciţiul drepturilor părinteşti dacă părintele pune în pericol viaţa, sănătatea sau dezvoltarea copilului prin relele tratamente aplicate acestuia, prin consumul de alcool sau stupefiante, prin purtarea abuzivă, prin neglijenţa gravă în îndeplinirea obligaţiilor părinteşti ori prin atingerea gravă a interesului superior al copilului.


Cererea se judecă de urgenţă, cu citarea părinţilor şi pe baza raportului de anchetă psihosocială.

Participarea procurorului este obligatorie.
Ancheta de la protectia copiilor este superficiala . Nu isi fac datoria . Au interes doar in hartiile care le justifica activitatea. Asta e Romania .
Are dreptul sa traiasca cum vrea fostul sot .
Nu faceti nimic cu orice proba aveti legat de traiul si viata lui.
Singurele probe pot fi acceptate in cazul cand minorul devine delicvent sau consumator de droguri sau alcool la indicatia tatalui sau renuntarea la scoala gimnaziala obligatorie.
Daca plateste pensia de intretinere este avantajul lui total.
Nu are rost sa incercati ce nu se merita .
Pentru copilul dumneavoastra existati numai dumneavoastra .
Acceptati Realitatea si incercati sa indulciti viata copilului .
Cred ca asta e cel mai important pentru copil .
draga doamna, este f greu sa il decadeti din drepturi. sa fiti multumita ca va lasa in pace pe dvs si pe copil, macar e fair-play.
in situatia mea, fostul sot s-a comportat exact ca al dvs, iar acum s-a trezit ca e mare "tata" si ca il intereseaza de copil, si-a adus martori mincinosi care au afirmat ca eu nu l-am lasat sa-si vada copilul, cand el de fapt nu avea timp, pentru ca la fel, era prea ocupat cu amanta...
va sfatuiesc sa va adunati f multe probe, dovezi, martori ale abandonului lui si a neglijentei, o sa aveti f mare nevoie de ele in ziua cand se va trezi si el ca e "tata"... pentru ca mai devreme sau mai tarziu s-ar putea sa o faca, insa dvs. trebuie sa fiti tot timpul cu un pas inainte si sa aveti dovezi. pentru ca doar acestea conteaza in instanta... el si martorii lui pot afrima exact contrariul. inregristrati si convorbiri, faceti poze, faceti tot ce puteti sa aveti dovezi. vor fi foarte valoroase intr-o zi, va spun din proprie experienta!
da, puteti pune pe mama dvs martora, insa e bine sa mai cautati o persoana care nu va e ruda si care sa va sustina ca martor. si subliniez din nou: pe langa martori, orice alte inscrisuri, dovezi,probe va vor fi de mare folos, asa ca incepeti sa le adunati!
multa bafta si sanatate la micut!
Ultima modificare: Joi, 21 Iunie 2012
liliputan, utilizator
Probele cum sunt cele din inregistrari , poze si filmari sunt considerate probe acceptate in instanta doar in dosare penale . Iar cand e vorba de minori sunt acceptate doar daca minorul este si el prezent dar prin prezenta minorului se poate observa si deduce ca se intampla ceva rau din partea parintelui catre copil .
Altfel adunati doar amintiri .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probe divort ContSters164575 ContSters164575 se accepta ca si proba de divort poze in care apare sotul meu impreuna cu amanta in niste ipostaze foarte compromitatoare(cum se saruta,in camera de ... (vezi toată discuția)
Cum decad tatăl din drepturi ? Irina19961980 Irina19961980 Buna ziua, eu si tatăl copilului nu suntem căsătoriți dar stam in aceiași casa, el a inceput sa se poarte foarte urat, ma înjura tot timpul de fata cu ... (vezi toată discuția)
Publicare poze minor pe internet de catre straini fara acordul mamei ContSters137674 ContSters137674 Buna ziua! Va supun atentiei urmatoarea situatie.... Dupa multe incercari de a pune capat unei casnicii esuate am luat hotararea sa fac pasul decisiv si am ... (vezi toată discuția)