Buna ziua!Ma aflu in situatia in care apartamentul unde locuiesc cu familia si un copil minor,sa fie scos la licitatie!Am in sarcina mea,o "paguba"adusa unei firme.unde am lucrat ca sofer pe camion,iar,ceva,sticla s-a prabusit sub ancorarea pe care am realizat-o,corect.I-am anuntat de calitatea proasta ,a coletelor,dar,...degeaba!Plecat fiind,in curse lungi,nu m-am putut apara,la fond,iar apoi,au castigat tot ce au vrut,ajutati si de naivitatea mea!Sant in faza cand pot apela la Curte de Apel,cu recurs la executare!Ce ma indrumati!?Va multumesc!Cu deosebit respect!E.Emil.
Va sfatuiesc sa mergeti la notar cu sotia si sa faceti o schimbare a regimului matrimonial din comunitate legala in comunitate conventionala si sa ii dati sotiei in proprietate exclusiva intreg apartamentul. Doar asa veti scapa de urmarirea silita. Chiar si asa, daca ei stiu ca aveti in proprietate acest apartament ar putea face o actiune in anularea acesei conventii. Daca va veti apara bine, instanta va respinge o astfel de cerere.
Pe contestatie nu aveti prea multe sanse. Eventual aveati pe fondul litigiului, dar inteleg ca e deja solutionat irevocabil. Sau nu?
Va multumesc!Da,este o hotarare prin care instanta respinge "cererea reconventiala formulata de parata",prin care aceasta solicita,trecerea in proprietate a apartamentului!Dispune,sistarea starii de codevalmasie si ii atribuie ei,lotul 1,adica ap. in totalitate,obligand-o la sulta catre mine.Cu recurs.Ce e de facut?Cu deosebit respect!E,Emil.
@ emil_driver: cred ca numai un avocat va poate ajuta cu adevarat. Din cate inteleg, ati avut multe procese (cu unitatea angajatoare - fond + recurs, cu sotia - partaj, cu unitatea angajatoare - executarea silita). Cred ca cel putin la partaj ati fost sfatuit de cineva ce sa faceti. Poate acel cineva va poate ajuta in continuare, sau poate gasiti un alt avocat.
Este foarte greu pe forum, fara acte in fata, sa va spunem daca se mai poate face ceva.
Cel mai probabil litigiul cu unitatea l-ati pierdut iremediabil. Nu cred sa mai fie sanse sa "intoarceti" acea hotarare. In executarea silita, nu vad cum sa mai puteti schimba fodul problemei, adica faptul ca ati ramas dator unitatii.
Contestatie la executarea silita puteti face numai pentru motive care tin de executare, nu pentru motive care tin de fondul datoriei.
Avand in vedere ce ne citati din hot. de partaj, rezulta ca apartamentul nu mai este al dvs., ci al sotiei. Acesta este un lucru bun, oarecum.
Inseamna ca aveti sanse mai mari sa va pastrati apartamentul.
Insa: sotia va este datoare cu o sulta, o suma de bani.
La cum cred ca stau lucrurile, in mometul in care sotia va va da acesti bani, ei vor fi automat retinuti prin poprire de unitate.
Daca sotia nu va va da acesti bani, unitatea pagubita are posibilitatea sa se indrepte impotriva sotiei (mai anevoios, dar exista), si sa o execute pe sotie silit, in numele dvs.
Nu stiu daca hotararea de partaj cu plata unei sulte este convenabila pt. dvs., nici daca e legala ... si nici daca se mai poate face ceva impotriva partajului astfel incheiat.
Oricum lucrurile la dvs. par intr-o faza foarte avansata. Trebuie analizat cand a inceput executarea slita prin vanzarea apartamentului, cand s-a terminat partajul, de ce ati ajuns cu executarea silita la Curtea de apel (pe ce motive? de ce?), oare nu cu alt porces ati ajuns la curte? Prea complicat pentru forum.
Va multumesc!Dorinta mea ar fi sa ajung la o intelegere cu firma,care acum este delegata pentru insolventa"firmei "care m-a dat in judecata si care si-a permis sa fure peste 5 milioane de euro,ceva legat de TVA!.Totul este dat publicitati locale.Le-as plati esalonat.Desi,nu stiu cum mai iau banii,inapoi,pentru va vreau sa urmez cu procese prin care sa-mi demonstrez nevinovatis si in acelasi timp sa pun la dispozitia organelor de ancheta,penala,(ptr ca au deja 2 dosare),informatii care ar ajuta la infundarea acestor"! oameni de bine".Cu multa stima!E.Emil.
Alte discuții în legătură
Partaj- executare
ionut c
Buna ziua! In procesul de recurs -partaj,fosta sotie a cerut un termen pt lipsa de aparare.Cererea a fost respinsa,iar recursul a fost constatat nul,intrucat ... (vezi toată discuția)