avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... accindent de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

accindent de munca

Tatal meu a decedat in accindent de munca ,,,firma are vreo obligatie
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:25, 20 Iunie 2012
In afara obligatiilor morale/ omenesti (coroane, amenajare mormant, etc.) si a celor mentionate in contractul colectiv de munca la nivel de firma (exemplu: ajutor de inmormantare, in bani, facilitati pentru alimente necesare la inmormantare si pomeni, angajare urmasi, etc.), angajatorul poate raspunde penal si/ sau civil, in urma cercetarii accidentului de munca de catre ITM/ parchet si a deschiderii unei actiuni in instanta.
Bineinteles ca are.
Compania trebuie sa va plateasca ajutorul de deces / inmormantare. Acesta reprezinta un salariu mediu pe tara, adica 2117 lei
Trebuie sa prezentati companiei certificatul de deces si buletinul dvs.
Legea nr.346/2002:[/b

Art. 46 (1) In cazul decesului asiguratului, ca urmare a unui accident de munca sau a unei boli profesionale, beneficiază de despăgubire in caz de deces o singura persoana, care poate fi, după caz: soţul supravieţuitor, copilul, părintele, tutorele, curatorul, moştenitorul, in condiţiile dreptului comun, sau, in lipsa acesteia, persoana care dovedeşte ca a suportat cheltuielile ocazionate de deces.
(2) Cuantumul despăgubirii în caz de deces este de 4 salarii medii brute, comunicate de Institutul Naţional de Statistică.

Art. 47 Cererea pentru obţinerea despăgubirii in caz de deces se depune la sediul asiguratorului, însoţită de actele din care rezulta dreptul solicitantului, potrivit prezentei legi.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Iunie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubiri -deces accident de munca floryely floryely Buna ziua, as dori si eu cateva lamuriri cu privire la drepturile urmasilor unui salariat care a decedat la locul de munca. Expertiza de la ITM a confirmat ca ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. in data de 30 martie fratele meu sofer de tir se afla ... Andrei1908 Andrei1908 Buna ziua. In data de 30 martie fratele meu sofer de tir se afla la o incarcare in localitatea Messanger din Franta In cursul dupa amiezii respective a fost ... (vezi toată discuția)
Despagubire deces accident de munca casa de pensii- sotul a decedat in urma unui accident de munca,in ... babotzi babotzi Buna ziua! Sotul a decedat in urma unui accident de munca,in urma cu 7 luni.In urma cercetarilor,s-a decis acordarea unei despagubiri .S-a solicitat de sotie ... (vezi toată discuția)