avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Admite exceptia perimarii si constata perimata ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Admite exceptia perimarii si constata perimata judecata actiunii

Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti daca puteti, am urmatoarea situatie:
Am fost data in judecata de catre asociatia de proprietari pentru datorii la intretinere. M-am prezentat acum cateva zile in instanta si nu am mai putut primi termen deoarece dosarul era vechi si s-a inchis, am asteptat cu sufletul la gura decizia. Astazi m-am uitat pe portal.just.ro si am vazut urmatorul verdict:

18/06/2012 Constată perimată cererea
Solutie: Admite excepţia perimării, invocată din oficiu.Constată perimată judecata acţiunii formulată de reclamanta Asociaţia de Proprietari.

Nu inteleg exact ce insemna acest lucru. Verdictul pe care il asteptam este executie silita in mod normal.

Va multumesc foarte mult.
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 05:21, 15 Iunie 2020
@ Controlorul

Perimarea nu vă profită, întrucât dvs. aţi exercitat calea extraordinară de atac a recursului. Instanţa va constata perimată cererea de recurs iar hotărârea recurată va deveni irevocabilă la data pronunţării perimării.
Ca efect al perimarii, procesul se stinge in faza in care se gaseste si toate actele de procedura facute in acea instanta nu-si produc efectele.

Pe scurt si pe intelesul lumii, daca se constata perimarea, efectele sunt:

1. daca s-a perimat cererea de chemare in judecata (cazul oanata) se considera ca nici nu a existat cererea/procesul. (= intoarcere in situatia anterioara chemarii dvs. in judecata)

2. daca s-a perimat cererea de recurs (cazul controlorul) se considera ca nici nu a existat/nu a fost exercitat recursul. (= intoarcere in situatia anterioara declararii recursului, ceea ce inseamna ca ramane irevocabila hotararea pe care ...nici nu ati atacat-o).
Ultima modificare: Vineri, 30 Noiembrie 2012
romascanu, moderator
Buna ziua! Am si eu un proces care a fost perimat din cauza ca nu m-am prezentat o singura data... Iar azi s-a hotărât primarea. Întrebarea mea este trebuie sa o iau de la capăt? Sa depun iar actele ca sa pot cere exercitarea autoritatii părintești din partea tatălui? Adica sa ii deschid alt proces? Mulțumesc anticipat!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
@Gabigeo

Ați postat întrebarea dvs. într-un topic vechi (deschis în 2012).
Iar răspunsul pentru întrebarea dvs. este deja dat. (pct. 1 de mai sus)
Dacă s-a admis excepția perimării și s-a constat perimată cererea dvs. de chemare în judecată, atunci o luați de la capăt. Formulați o nouă, acțiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perimat ContSters236934 ContSters236934 Sunt parat intr-un proces de partaj de prin 2010, reclamanta este plecata din tara. Istoric: 07/05/2010 Amânat Solutie: pentru comunicarea ... (vezi toată discuția)
Perimare, urmari leusan leusan in cazul unei perimari a unei contestatii la 10.10.2011care sunt urmarile acesteia ,Contestatorul - practic pierde procesul? Daca de la data perimarii ... (vezi toată discuția)
Ce inseamana ce scrie mai jos Anca89anca Anca89anca Ora estimata: 09:00 Complet: C 1 minori 2018 Tip solutie: Constată perimată cererea Solutia pe scurt: Admite excepţia perimării cauzei. Constată ... (vezi toată discuția)