avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Aplicarea art. 110 Cod penal- ce inseamna?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Aplicarea art. 110 Cod penal- ce inseamna?

Închisoare 10 ( zece ) luni cu aplicarea art. 110 Cod penal.

Ce înseamnă asta mai exact? Pe internet am gasit foarte vag un raspuns...
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 14:32, 21 Iunie 2012
ART. 110
Suspendarea condiţionată a executării pedepsei
În caz de suspendare condiţionată a executării pedepsei aplicate minorului, termenul de încercare se compune din durata pedepsei închisorii, la care se adaugă un interval de timp de la 6 luni la 2 ani, fixat de instanţă. Dacă pedeapsa aplicată este amenda, termenul de încercare este de 6 luni.
Este o pedeapsa aplicata unui minor, o pedeapsa cu inchisoare, insa a carei executare a fost supendata conditionat pe perioada termenului de incercare , termen care se compune din cuantumul pedepsei aplicate de 10 luni plus un termen fixat de instanta care poate fi intre 6 luni si 2 ani, termen care se calculeaza de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare.

Cu alte cuvinte este liber, insa trebuie sa indeplineasca conditia ca in termenul de incercare sa nu mai savarseasca o alta fapta ( de aceea poarta si titulatura de " conditionata").

Ultima modificare: Miercuri, 20 Iunie 2012
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Ok, va multumesc.
Inca o intrebare, daca respectivul inculpat nu a fost prezent, va primi si acasa decizia respectiva? Intreb asta pentru ca stiu sigur ca persoana in cauza are de primit cateva bunuri ridicate la perchezitie care n-au fost folosite la savarsirea infractiunii.
Sau cum e procedura respectiva?
Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 20 Iunie 2012
Danutz49, utilizator
Se comunica dispozitivul sentintei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere cazier judiciar. GMihaiFlorin GMihaiFlorin Buna ziua. As vrea sa ma ajutati cu cateva raspunsuri. In Februarie 2010 am primit 8 luni de inchisoare cu suspendare si 1 an si 8 luni perioada de ... (vezi toată discuția)
Suspendare conditionata - calcul termen, data de la care se calculeaza ContSters193525 ContSters193525 Va rog sa imi ziceti daca fratele meu a primit o pedeapsa de 6 luni inchisoare cu suspendare conditionata si in baza art 81Cod penal dispune suspendarea ... (vezi toată discuția)
Condamnare art 181 alin 1 cp popem popem Buna ziua Fiul meu a fost condamnat la doua luni inchisoare in baza art 181 alin 1 cp , cu aplicarea ... (vezi toată discuția)