avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1049 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Radiere cazier judiciar.
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Radiere cazier judiciar.

Buna ziua. As vrea sa ma ajutati cu cateva raspunsuri.
In Februarie 2010 am primit 8 luni de inchisoare cu suspendare si 1 an si 8 luni perioada de incercare, pentru furt calificat.
As vrea sa stiu in cat timp intervine reabilitarea de drept, avand in vedere ca de la data primirii sentintei nu am mai avut niciun fel de probleme cu politia, nici macar amenzi in trasport public. Mentionez ca eram minor cand am comis fapta, dar sentinta am primit-o dupa majorat.

Va multumesc anticipat.
După calculul meu , la această dată ar trebui să fi intervenit reabilitarea de drept. Puteţi merge să solicitaţi un certificat de cazier judiciar pentru a vedea dacă mai figurează condamnarea.
Am fost acum 3 luni sa imi scot cazierul judiciar fiindca am avut nevoie de el pentru angajare si din pacate inca figura condamnarea. Se poate ca in 2 luni sa fi intervenit reabilitarea de drept in aceste 3 luni ?
Daca ati primit 8 luni cu suspendarea executarii pedepsei ,termenul de incercare trebuie sa fie de 2 ani si opt luni,prin urmare mai aveti de asteptat putin.
" ART. 82
Termenul de încercare
Durata suspendării condiţionate a executării pedepsei constituie termen de încercare pentru condamnat şi se compune din cuantumul pedepsei închisorii aplicate, la care se adaugă un interval de timp de 2 ani.
În cazul când pedeapsa a cărei executare a fost suspendată este amenda, termenul de încercare este de un an.
Termenul de încercare se socoteşte de la data când hotărârea prin care s-a pronunţat suspendarea condiţionată a executării pedepsei a rămas definitivă.
ART. 86
Reabilitarea în cazul suspendării condiţionate a executării pedepsei
Dacă condamnatul nu a săvârşit din nou o infracţiune înăuntrul termenului de încercare şi nici nu s-a pronunţat revocarea suspendării condiţionate a executării pedepsei în baza art. 83 şi 84, el este reabilitat de drept."

Utilizatorul era minor la data săvârşirii faptei. Aşa fiind, termenul de încercare este unul variabil, compus din pedeapsa aplicată plus un interval de timp între 6 luni şi 2 ani, fixat de instanţă.
Din acest punct de vedere termenul de încercare expus de user ar trebui să fie corect.
Cum ştim, uneori este nevoie ca instanţa să constate faptul că a operat reabilitarea de drept.
Soluţia, adresarea unei cereri către instanţă, prin care aceasta să constate intervenirea reabilitării de drept.
Cu toate acestea , reabilitarea de drept, deşi intervine dacă dacă în termenul de încercare condamnatul minor nu a mai comis nicio infracţiune şi nu s-a pronunţat revocarea suspendării, este lipsită, în concret, de efecte, deoarece condamnările pentru fapte comise în timpul minorităţii nu atrag incapacităţi sau decăderi.
Art. 110 Cod penal:
Suspendarea condiţionată a executării pedepsei
În caz de suspendare condiţionată a executării pedepsei aplicate minorului, termenul de încercare se compune din durata pedepsei închisorii, la care se adaugă un interval de timp de la 6 luni la 2 ani, fixat de instanţă. Dacă pedeapsa aplicată este amenda, termenul de încercare este de 6 luni.

Aveti dreptate,in cazul termenului de incercare sant aplicabile dispozitiile art.110c.p.,nu sesizasem ca utilizatorul era minor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitare de drept- cazier- procedura Roby11 Roby11 Buna ziua, Am fost condamnat la 9 luni cu suspendare si 2 ani de incercare. decizia a fost definitiva si irevocabila pe data de 24 oct.2012. Credeti ca ... (vezi toată discuția)
Reabilitare laurici laurici Buna ziua. Un prieten a fost condamnat la 2 ani cu suspendare pentru complicitate la furt. Termenul de reabilitare de la ce data incepe?si care este acesta? va ... (vezi toată discuția)
Cat am cazierul patat? valentin_matei2003 valentin_matei2003 Buna seara o intrebare am si eu daca sentinta mea penala a fost definitiva si irevocabila pe data de 6-6-2012 pt o condamnare de 2ani si 6 luni si a mia ... (vezi toată discuția)