Unchiul meu , prin testament dat in fata unui notar mi-a lasat "intreaga sa avere mobila si imobila". Acest unchi a avut un fiu care actualmente locuieste in Germania,la un domiciliu pe care eu nu il cunosc,si nici unchiul meu nu l-a cunoscut.Ca urmare a decesului acestui unchi as dori sa deschid succesiunea.Fiul sau are si el dreptul la mostenire?Cum pot sa gasesc pe cineva care probabil nu are un domiciliu stabil?Ce pasi trebuie sa urmez pentru a obtine mostenirea?
-
Fiul celui care v-a lăsat moștenirea este moștenitor rezervatar și nu poate fi exheredat 100%.
De aceea, cel mai indicat pentru dvs ar putea fi darea unei simple declarații de acceptare a succesiunii, dar amânarea dezbaterii acesteia după trecerea unui an.
De asemeni, poate ar fi util să menționați într-un ziar de circulație decesul lui de cuius.
În acest fel, fiul ar putea pierde drepturile prin neexercitarea dreptului opțiune sucesorală și dvs ați putea proba că ați făcut diligențe în publicitatea decesului.
Va multumesc pentru promptitudinea cu care mi-ati raspuns. Presupun ca ''mostenitor rezervatar" inseamna ca si fiul are dreptul la o parte din mostenire.
Intampinare
irirelu
buna ziua. bunica mea a lasat prin testament casa unchiului meu , recunoaste ca are 4 nepoti (mostenitorii rezervatari), dar lasa toata averea unchiului meu, ... (vezi toată discuția)
Succesiune
GherghinaP
Stimati domni avocati, va rog sa-mi spuneti care sunt etapele cronologice ale dezbaterii succesiuni in urmatoarea situatie; Ca unic copil al familiei , am ... (vezi toată discuția)