avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Inchiderea firmei in timp ce este suspendata
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Inchiderea firmei in timp ce este suspendata

Buna ziua,

In 2008 am infiintat o firma si, pentru ca mi s-a parut mai simplu la momentul respectiv, am infiintat-o pe un sediu social inchiriat (de la o firma care se ocupa cu infiintari firme, gazduire sediu social etc.).
Timpul a trecut, criza a lovit si m-am vazut nevoit sa abandonez afacerea. Pentru ca am primit niste indrumari proaste, am considerat ca este in regula sa suspend firma si sa reziliez contractul de comodat cu firma care-mi gazduieste sediul social. Nu este asa... trebuie sa ai sediu social indiferent daca firma este activa sau suspendata.

Intrebarile mele:
- pot inchide firma in timp ce este suspendata? Intreb asta, pentru ca am inteles ca este nevoie sa o redeschizi (sa o scoti de sub statutul de suspendare) ca apoi sa o poti inchide.
- imi puteti spune o aproximare a costurilor?

Oricare alt detaliu legat de problema este binevenit. Multumesc in avans pentru raspunsuri.

Marius.
Cel mai recent răspuns: MariusZ , utilizator 11:43, 28 Februarie 2013
Buna ziua!

Pentru a nu deschide un alt thread care ar contine mare parte din informatia de aici, il voi continua pe acesta.

Informatiile oferite mai sus sunt corecte; intr-adevar se poate demara procesul de radiere in timp ce firma este suspendata.

Am facut aceste demersuri, hotararea de suspendare a fost publicata in Monitorul Oficial (practic am incheiat prima etapa), urmand acum sa trec la a doua parte a procesului de radiere.

Care este problema in momentul de fata?
In zilele urmatoare, contractul de inchiriere sediu social va expira (am mentionat mai sus ca firma este infiintata pe un sediu social inchiriat) si nu stiu daca il pot incheia acel contract in acest moment (si implicit firma nu ar mai avea sediu social) sau trebuie sa finalizez si a doua etapa pentru a putea face acest lucru.
Este posibil sa inchei acum colaborarea cu acea firma de gazduire sediu social sau este nevoie ca firma sa fie radiata?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri,
Marius
Nu mai incheiati nici un fel de contract de inchiriere pentru sediul social, nu mai este nevoie in conditiile in care societatea va fi radiata.
Multumesc frumos pt informatie! Sper sa putem rezolva pe cale amiabila si sa constientizeze ca nu mai exista nevoia de un sediu social in contiile in care firma este in proces de radiere.
Ce masuri legale pot lua dumnealor (daca pot) impotriva noastra daca pe cale amiabila nu reusim sa rezolvam problema?

Multumesc!
Nici un fel de masura, contractul de inchiriere inceteaza de drept ca urmare a radierii societatii.
Multumesc Lucian pt. raspuns!

Revin cu o clarificare pentru ca nu sunt sigur ca am folosit terminologia corecta:

Firma nu este radiata in momentul de fata; a fost publicata in Monitorul oficial hotararea de dizolvare.
Firma unde este inchiriat sediul social motiveaza ca nu pot descheia contractul pentru ca voi figura in continuare la Registrul Comertului ca avand sediul la d-lor si, din aceasta cauza dansii nu pot inchiria acel spatiu (fictiv) unei alte firme.
Se poate face ceva in situatia asta sa impacam si capra si varza?

Multumesc!

Alte discuții în legătură

Incheire contract gazduire social in timpul procesului de radiere MariusZ MariusZ Buna ziua, In momentul de fata sunt in proces de radiere a unei firme care este infiintata pe un sediu social inchiriat. Tocmai am incheiat prima etapa a ... (vezi toată discuția)
Inchidere societate nelunelu68 nelunelu68 am o societate comerciala infiintata in ianuarie 2011 si nu am avut nici o activitate daca as dori sa o inchid ce demersuri trebuie sa fac (vezi toată discuția)
Radiere societate inactiva - modalitati Ersin Dervis Ersin Dervis Buna ziua ! Am o societate fara activitate, am suspendat activitatea acum 3 ani aproximativ , stiu ca perioada de desuspendare a activitatii este de 3 ani, ... (vezi toată discuția)