Acum un an am fost dat afara de la firma unde lucram pe baza "vorbelor" unui alt coleg de la o alta firma."Vorbe" care spuneau ca am furat,ca am masluit,etc.Firma colegului respectiv este intr-un parteneriat de afaceri cu firma sefului meu,asa ca seful meu a preferat sa ma dea pe mine afara ca sa nu puna in pericol parteneriatul cu cealalta firma.In decizia de concediere chiar a trecut acest lucru,ca datorita"problemelor aduse la cunostinta" de respectivul,pun in pericol buna colaborare intre cele doua firme,iar contractul mi-a fost desfacut disciplinar.Eu am actionat in judecata firma mea,am obtinut o decizie definitiva si irevocabila prin care trebuie sa fiu reangajat pe aceeasi functie,cf. atributiilor din fisa postului.Imediat dupa ce i-am dat in judecata m-a reangajat pe acelasi post(director) dar doar scriptic,intrucat nu mai am niciun fel de raspundere(stampile,drept la semnatura,birou,etc.).Pt. acest lucru le-am facut plangere penala.Intrebarea mea este:ce ma sfatuiti sa fac in privinta colegului din cauza caruia am suferit un an de zile si din cauza caruia inca mai sufar?Plangere penala sau proces?Si daca da,pe baza carui articol(eventual calomnie?)?
Multumesc
Orice cale v-as sfatui sa alegeti, mai degraba civila pt daune morale, materiale, problema va fi aceea de a face dovada acestor "vorbe".
Cum veti dovedi culpa acestuia si legatura de cauzalitate cu datul dvs afara si cu restrangerea atributiilor din prezent ?
...in decizia de concediere este specificat clar faptul ca din cauza "celor aduse la cunostinta"...e chiar exprimarea din decizie...de catre colegul meu...e specificat si numele lui..si anume faptul ca "am organizat o tombola" iar premiul acesteia a ajuns la "o cunostinta de a mea"...deci ca sa sintetitez...colegul meu de la alta firma i-a spus sefului meu ca am dat premiul tombolei unei cunostinte si ca nu am respectat regulamentul tombolei.Fals.Procesul verbal a mai fost semnat si de un avocat si un jurist,iar extragerea biletului castigator a fost facuta de o persoana publica.Este dealtfel unicul motiv din decizia de concediere.
Daca spuneti ca exista acele mentiuni, in plus aveti si sentinta prin care s-a dispus reintegrarea dvs pe post, puteti cere daune morale. Cu martori probati lipsa in fapt in prezent a atributiilor conf fisei postului.
Concediere
Silviu Tudorache
Am fost concediat de la locul meu de munca pe motiv ca am insultat 2 colegi,fiind în egala măsură cu ei,insultandu-ma la rândul lor...deci a fost un schimb ... (vezi toată discuția)