avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1240 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere penala sau proces?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere penala sau proces?

Acum un an am fost dat afara de la firma unde lucram pe baza "vorbelor" unui alt coleg de la o alta firma."Vorbe" care spuneau ca am furat,ca am masluit,etc.Firma colegului respectiv este intr-un parteneriat de afaceri cu firma sefului meu,asa ca seful meu a preferat sa ma dea pe mine afara ca sa nu puna in pericol parteneriatul cu cealalta firma.In decizia de concediere chiar a trecut acest lucru,ca datorita"problemelor aduse la cunostinta" de respectivul,pun in pericol buna colaborare intre cele doua firme,iar contractul mi-a fost desfacut disciplinar.Eu am actionat in judecata firma mea,am obtinut o decizie definitiva si irevocabila prin care trebuie sa fiu reangajat pe aceeasi functie,cf. atributiilor din fisa postului.Imediat dupa ce i-am dat in judecata m-a reangajat pe acelasi post(director) dar doar scriptic,intrucat nu mai am niciun fel de raspundere(stampile,drept la semnatura,birou,etc.).Pt. acest lucru le-am facut plangere penala.Intrebarea mea este:ce ma sfatuiti sa fac in privinta colegului din cauza caruia am suferit un an de zile si din cauza caruia inca mai sufar?Plangere penala sau proces?Si daca da,pe baza carui articol(eventual calomnie?)?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ednis , utilizator 11:04, 22 Iunie 2012
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere abuziva intrebatorul89 intrebatorul89 Buna ziua, Astazi am fost anuntat de sefa mea ca, de la 1 mai, eu si inca un coleg vom fi concediati deoarece in firma se fac restructurari. Sefa a precizat ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, dacă organizatorul (firmă - srl) unui concurs nu ... alexei2020 alexei2020 Dacă organizatorul (firmă - srl) unui concurs nu respectă regulamentul oficial al concursului ce se poate întâmpla? Poate fi tras la răspundere? Unde mă ... (vezi toată discuția)
Concediere Silviu Tudorache Silviu Tudorache Am fost concediat de la locul meu de munca pe motiv ca am insultat 2 colegi,fiind în egala măsură cu ei,insultandu-ma la rândul lor...deci a fost un schimb ... (vezi toată discuția)