Fiti amabili, as dori ca din luna aceasta sa beneficieze de indemnizatia de crestere copil sotul meu...dar este fortat de imprejurari sa-si dea demisia...as dori sa stiu daca dupa demisionare mai poate sotul depune actele pentru indemnizatia de crestere copil!!!! Astept raspuns urgent!
1) Trebuie sa ne dati detalii cand s-a nascut copilul,ca daca copilul s-a nascut in orice luna pana sa implineasca 2 ani,sau 3 ani ptr copil cu handicap,iar dvs ati optat sa luati CCC,nu se mai poate sa faceti scimb ptr a lua sotul dvs CCC indemnizatie crestre copil.
2) Nu vad de ce trebuie sa fie fortat sa isi dea demisia atata timp cat sunt legi sa-l apere ptr drepturile sale la locul de munca.
Ramane sa ne dati detalii mai multe ptr a intelege situatia spre a va ajuta,si mai ales sa ne spuneti cand s-a nascut copilul si daca dvs sunteti in CCC.
copilul este nascut in decembrie 2010.si am dreptul la 2 ani de concediu pentru crestere copil.locuiesc i n provincie si mi s-a oferit un post foarte bun in bucuresti daca incep de luni ceea ce inseamna sa plecam cat mai repede, astfel sotul trebuie sa-si dea demisia de l a actualul loc de munca.si vroiam sa stiu daca mai poate aplica pentru ultimele 5 luni de indemnizatie dupa momentul in care isida demisia. va multumesc
1. - Nu conteaza ce s-a intamplat dupa data nasterii copilului si oricum nu conteaza cum a incetat CIM.
- Sotul poate beneficia de indemnizatie pentru CCC daca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului a avut venituri din salarii.
2. Sa faca dosarul pentru CCC (asa cum ati procedat si dvs.) si sa il depuna la Primarie.
3. Dvs. puteti incepe serviciul la noul loc de munca si vi se va suspenda plata indemnizatiei pentru CCC.