avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Despre judecarea in lipsa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Despre judecarea in lipsa

Buna ziua,

Suneti-mi va rog, daca solicit judecarea in lipsa se considera ca renunt la principul contradictorialitatii si la principiul dreptului de aparare, adica nu mi se vor comunica inscrisurile noi de la dosar.
Mentionez ca dosarul se judeca in alta localitate si nu imi pot permite chetuielile de trasport.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: justitiabilll , utilizator 18:15, 22 Iunie 2012
Nu , pentru că principiile amintite de dvs. sunt garantate, şi dreptul de a solicita judecarea în lipsă nu poate să le anuleze , că altfel , justiţiabilii nu ar mai cere judecarea în lipsă din teama de a nu fi privaţi de nişte drepturi care le sunt garantate prin lege.
Acest drept, de a solicita judecarea în lipsă , a fost pus la dispoziţia părţilor din proces , pentru situaţiile în care acestea nu se pot prezenta , din diverse motive.
Singurul efect al cererii de judecare in lipsa il reprezinta faptul ca Instanta nu mai poate suspenda judecata cauzei, pentru lipsa nejustificata a partilor. Chiar daca nu mergeti la proces, va puteti face apararile in scris si sa comunicati probele de care intelegeti sa va folositi.
Va multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Judecare in lipsa - comunicare acte procedurale eugen82 eugen82 Deschid urmatorul subiect de discutie ca urmare a situatiei semnalate in topicul “ce cale extraordinara de atac se poate promova” deschis de diana ... (vezi toată discuția)
Incalcarea principiului contradictorialitatii (in apel) ncpc mitzmi mitzmi Pot considera ca a fost incalcat principiul contradictorialitatii si dreptul de aparare , etc, in appel, NCPC, pentru ca intimatul nu a fost prezent si ... (vezi toată discuția)
Lipsa de la proces petronela-9 petronela-9 Buna ziua, Sunt divortata cu un copul de 1 an si 6 luni,avem custodie comuna, sotul doreste largirea programului de vizita, nu stiu cum sa procedez sa fie ... (vezi toată discuția)