Suneti-mi va rog, daca solicit judecarea in lipsa se considera ca renunt la principul contradictorialitatii si la principiul dreptului de aparare, adica nu mi se vor comunica inscrisurile noi de la dosar.
Mentionez ca dosarul se judeca in alta localitate si nu imi pot permite chetuielile de trasport.
Nu , pentru că principiile amintite de dvs. sunt garantate, şi dreptul de a solicita judecarea în lipsă nu poate să le anuleze , că altfel , justiţiabilii nu ar mai cere judecarea în lipsă din teama de a nu fi privaţi de nişte drepturi care le sunt garantate prin lege.
Acest drept, de a solicita judecarea în lipsă , a fost pus la dispoziţia părţilor din proces , pentru situaţiile în care acestea nu se pot prezenta , din diverse motive.
Singurul efect al cererii de judecare in lipsa il reprezinta faptul ca Instanta nu mai poate suspenda judecata cauzei, pentru lipsa nejustificata a partilor. Chiar daca nu mergeti la proces, va puteti face apararile in scris si sa comunicati probele de care intelegeti sa va folositi.