avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Obligat la plata cheltuielilor de judecata aiurea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Obligat la plata cheltuielilor de judecata aiurea

Dragi prieteni, bine v-am regasit. Nu am mai dat cam de multisor, dar am din nou probleme si va cer ajutorul.
Pe scurt, iata despre ce e vorba: mama mea a cumparat in 1990 o casa cu terenul aferent in comuna Recas, in apropierea Timisoarei. In 1996 a vandut-o altei familii. Mama mea a decedat in 2003.
In 2011, primaria din Recas a inaintat actiune pentru anularea in parte a tuturor actelor de vanzare-cumparare in privinta terenului. Nu stiu ce probleme sunt acolo. Cum mama mea a decedat in 2003, printre parati apar si eu. Dar eu am mostenit de la mama mea doar un apartament in Timisoara, in certificatul de mostenitor nu apare nicio referire la proprietatea din Recas. Am trimis o intampinare in care am prezentat situatia si am cerut sa fiu scos din cauza, dar nu m-am prezentat Numele meu nu apare pe niciun act, este mentionat doar la cererea de chemare in judecata si atat. Pe fond, actiunea a fost respinsa, dar la apel a fost admisa in parte si paratii, printre care si eu, am fost obligati la plata cheltuielilor de judecata.
Acum suntem la recurs. Ce mai pot sa fac ca sa fiu scos din cauza pentru ca nu am nicio legatura. Chiar habar n-am despre ce e vorba. Va multumesc mult. Acum sapte ani m-ati ajutat si am castigat. O mai puteti face inca o data, va rog? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: nicuvar , utilizator 11:55, 22 Iunie 2012
Daca se solicita anularea actului de vanzare-cumparare incheiat de catre mama dumneavoastra,acest lucru presupune ca dumneavoastra ati fost introdusa in proces in calitate de mostenitor. Cel mai bine este sa va interesati de dosar...care este calitatea dumneavoastra in aceasta cauza si sa va formulati apararile in recurs
Multumesc de raspuns. Am toate datele despre dosar, am primit si eu toate documentele. Recursul este in 14 august, mai am ceva timp. Nu apar in nicio calitate, doar numele meu la parati si atat. nu scrie ca as fi mostenitor al mamei mele Nici in expunerea de motive nu apare numele meu, doar la sfasit, in apel, la plata cheltuielilor de judecata. Pot invoca in recurs lipsa calitatii procesuale? Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligativitatea de a ma prezenta la proces axinte.marina axinte.marina Am calitatea de parat intr-un proces de vanzare -cumparare a unui teren vandut care face obiectul unei mosteniri. Acest teren a fost vandut de catre ceilalti ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune - intampinare intimat buna ziua! am urmatoarea situatie: tatal meu a fost citat intr-un ... someone0701 someone0701 Buna ziua! Am urmatoarea situatie: tatal meu a fost citat intr-un proces de uzucapiune in calitate de parat. Citind cererea de chemare in judecata, a fost ... (vezi toată discuția)
Constatarea calitatii de mostenitor ContSters238389 ContSters238389 Am deschis o actiune in instanta \\"constatarea calitatii de mostenitor\\" dupa unchiul meu in concurs cu soti lui decedata si mostenitorii ei. Intrucit toata ... (vezi toată discuția)