Buna ziua! Detin un autoturism achizionat prin credit bancar acordat pe o perioada de 10 ani (2007-2017), care reprezinta garantia platii creditului pe aceasta perioada, garantie inscrisa (la momentul acordarii creditului) in Arhiva Electronică de Garanţii Reale Mobiliare. Verificand zilele trecute aceasta inscriere, am vazut urmatoarea mentiune: "Această înscriere nu mai este activa !!! (a fost stinsă/a fost anulată/a expirat)". Stinsa nu poate fi, creditul este in plata... Expirata de asemenea nu este, tot pentru ca acel credit "curge" pana in 2017... Ce inseamna acest fapt, ce decurge de aici si ce pot (sau trebuie) sa fac eu? Multumesc frumos!
Inscrierea in Arhiva Electronica este valabila 5 ani. Tinand cont ca ati luat creditul in 2007,s-ar putea ca tocmai sa va fi expirat si creditorul sa nu va fi anuntat inca. Va trebui sa merge la banca sa achitati taxa de inscriere (vreo 50 de lei) si va re-inscriu ei.
Multumesc pentru raspuns! Intr-adevar, in aprilie anul acesta s-au implinit cei 5 ani... Ce se intampla daca nu pot merge? Locuiesc de aproape 2 ani in alta tara... Ma intereseaza daca sunt repercusiuni, de genul penalitati etc.
Este interesul Bancii sa fie inscrisa garantia...un debitor de rea credinta acum ar putea vinde masina(vanzarea fiind nelegala) aceasta nefiind inscrisa in arhiva, de fapt inscrierea asta la arhiva este un mod de a anunta ca masina respectia este gajata.
Banca trebuia sa va caute.
D-stra nu riscati nici o penalizare decat daca v-ati angajat prin contract sa prelungiti inascrierea la arhiva.
Cu stima
99% ca prin contract se angajeaza sa prelungeasca, nu am vazut niciun contract pana in prezent in care sa nu scrie astfel. Dar va puteti uita in contractul pe care il aveti, pentru siguranta.