avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... disponibilizare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

disponibilizare

Buna ziua,
Am lucrat la o firma care m-a disponibilizat in noiembrie 2007 unde conform contractului colectiv de munca valabil pana in septembrie 2007 aveam dreptul la 5 salarii compensatorii iar in noul contract colectiv de munca valabil din noiembrie 2008 doar 3 salarii compensatorii. Decizia am primit-o la sfarsitul lunii septembrie 2007 si am mai lucrat conform deciziei pana in noiembrie 2007 cate 4 ore pe zi. Pe card am primit doar 3 salarii, ma asteptam la 5 salarii. Am facut o adresa la firma semnaland problema. Mi-au raspuns ca, conform contractului colectiv de munca am dreptul doar la 3 salarii. E corect din moment ce decizia am primit-o in septembrie?. Va multumesc pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:44, 6 Ianuarie 2009
Trebuie sa primiti salariile compensatorii prevazute in CCM care era in vigoare la data disponibilizarii. Atrageti atentia angajatorului ca la data disponibilizarii CCM avea alta prevedere si actionati in instanta pentru plata diferentei la care aveti dreptul.
Ultima modificare: Luni, 5 Ianuarie 2009
adelaida_07, utilizator
C.i.m. inceteaza la data expirarii perioadei de preaviz. In aceasta situatie, prevederile care se aplica sunt cele in vigoare la data incetarii raporturilor de munca si nu cele in vigoare de la data emiterii deciziei de concediere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizia de concediere si contractul colectiv de munca aplicabil daco16 daco16 La data de 1 februarie 2013 s-a pus in aplicare masura disponibilizarii colective intr-o unitate. In acea perioada de timp, era in vigoare un CCM care prevedea ... (vezi toată discuția)
Repartizare profit salariati adrian lupu adrian lupu buna ziua tuturor, este legal ca salariatii disponibilizati printr-o actiune de concediere colectiva sa nu primeasca cota parte din profitul repartizat ... (vezi toată discuția)
Oug 36/2013 alinamadalina alinamadalina Buna ziua,o mare rugaminte la dumneavoastra am primit decizie de concediere in data de 13 sept/2013 ca urmare a restructurarilor facute in compania de stat la ... (vezi toată discuția)