Acum 14 ani am iesit cu ordonanta dintr-o intreprindere de stat. Conditiile puse pe vremea aceea erau urmatoarele:daca doresti sa infiintezi o forma de activitate comerciala tip SRL sau Persoana fizica primeai banii integral ,daca nu ,ii primeai lunar. Eu am depus cerere la primarie pentru deschiderea unei forme de PF ,dar fiind intr-un oras mare cu multe intreprinderi in situatia asta (foarte multe persoane in situatia mea),termenul de autorizare PF,a fost depasit cu 2-3 zile .Am fost somata in urma cu citiva ani sa returnez banii din ordonanta pentru aceasta intirziere ,am fost acolo si am explicat situatia si mi s-a parut incheiata situatia.Am citit apoi in ziar ca mai multe persoane au dat statul in judecata pentru aceasta situatie:noi nu am intarziat cu prezentarea actelor din neglijenta ci din cauza aglomeratiei de la ghiseele primariei.
Astazi,dupa 14 ani primesc o somatie sa achit suma respectiva sau imi pun poprire pe venituri sau pe bunuri. As vrea sa stiu ce am de facut in ideea ca eu stiu ca datoriile oricum au un termen de prescriptie si mai ales ca nu a fost un rau pe care eu doream sa il fac intentionat. As dori un sfat cum sa inchei aceasta situatie o data pentru totdeauna...sa nu cumva sa primeasca si stranepotii mei o somatie(peste vreo 20 de ani!!)
Dupa 14 ani nici nu se mai poate discuta despre prescriere, prea mult timp a trecut. Mi-e teama de altceva. Cei de la fisc au obiceiul, pentru a nu se prescrie o datorie catre stat, sa o actualizeze din cand in cand, ca si cum ar fi o datorie noua, mai ales cand este vorba de penalitati. Solutia cred ca ar fi contestarea in instanta a ultimei somatii primite.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Prescriptie
da30na
buna. am si eu o intrebare am un credit neachitat din 01 03 2006 , vreau sa va intreb daca suma datorata este prescrisa sau nu , mentionez ca in toata aceasta ... (vezi toată discuția)