avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Masina retinuta in service pe dosar de dauna
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Masina retinuta in service pe dosar de dauna

Am avut masina implicata intr-un accident rutier. Am fost la Omniasig- mi-au deschis dosarul de dauna, masina a fost reparata si in data de 30 aprilie masina a fost ridicata din service de catre sotul meu. La nici o luna dupa ce am ridicat masina sotul meu s-a dus la acelasi service cu o alta problema si i-a fost retinuta masina (proprietatea mea) pe motiv ca pe dosarul de dauna cei de la asigurari nu le-au dat acceptul de plata. La o saptamana, adica in 29.05 , am depus plangere penala la procuratura si nu am primit nici un raspuns pana acum. Cei de la service pretind acum ca au primit acceptul de plata de la asigurari dar nu pe toata suma- au mai ramas aproximativ 2000 de lei de achitat si imi cer mie acesti bani(verbal). Din partea lor nu am fost notificat scris de ce imi retin masina sau ca au acest drept. Imi spun doar ca invoca dreptul de retentie pana isi incaseaza toti banii.
Repet ca masina a iesit din service si la nici o luna mi-a fost retinuta in mod abuziv.
Va rog sa ma ajutati pentru ca nu stiu unde sa mai apelez. Cei de la politie mi-au spus ca pot face plangere dar oricum trebuie sa astept un raspuns din partea procurorului care instrumenteaza cazul.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: aadelina , utilizator 21:08, 26 Iunie 2012
Din pacate asa stiu organele de politie sa aplica legea in Romania.
Formulati doua plangeri : una adresata comandantului sectiei de politie, cealalta adresata prim-procurorului parchetului, prin care sa reclamati lipsa de reactie a celor abilitati sa actioneze.
Totusi. nu va asteptati sa se adopte vreo masura urgenta.
Puteti sa-i actionati in judecata pe cei de la service-ul auto si in civil, pe obligatia de a face (sa va predea masina), cerand si despagubiri. Insa si un asemenea proces va dura.
Multumesc , sper sa se miste ceva in acest dosar.
Daca au refuzat in parte la plata dosarul de daune, probabil ca asa va ramane, adica cei de la firma de asigurari nu vor reveni asupra deciziei fara ca dumneavoastra sa demarati un litigiu. Va sfatuiesc sa apelati la serviciile unui avocat si sa incepeti demersurile de recuperare (convocare la conciliere, adresa CSA) de la asigurator, impreuna cu penalitatile de rigoare.
Cei de la service, desi nu au procedat corespunzator, au totusi in parte dreptate. Chiar au un drept de retentie, pentru ca nu ei trebuie sa se "roage" acum de asigurator sa le dea banii, ci dumneavoastra trebuie sa actionati in acest sens. Asiguratorul este cel vinovat in aceasta speta.
Plangerile dumneavoastra nu vor avea nici o finalitate, asa ca mai bine nu intarziati sa deschideti litigiul impotriva asiguratorului (daca refuzul la plata este nejustificat, bineinteles)..
Ok, de acord cu dvs insa service-ul in baza conventiei pe care o are cu cei de la asigurari nu ei ar trebuie sa fie cei care solicita plata? Eu am cesionat service-ului toate drepturile de incasare a banilor de la asigurari!
Eu acum ma duc in numele service-ului sa solicit banii sau cum? Mi se pare destul de neclar. In primul rand cei de la service nu mi-au dat nimic scris ca au primit accept de plata si pe ce suma si atunci cum sa ma duc eu sa le cer celor de la asigurari sa plateasca fara sa am o dovada scrisa? Nu am fost notificata de catre service care ar fi petentiile lor si de ce imi retin masina!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor! autoturismul imi este retinut fara drept gixone gixone Am o polita CASCO AUTO la OMNIASIG Galati. Am deschis un dosar de daune la ei acu o luna, iar reparatia s-a efectuat la service-ul S.C. ENA GRUP S.A Gala si ... (vezi toată discuția)
Refuz plata dauna rca culita culita Am un dosar la Ominasig, prin care conform constatarii politiei si declaratiei vinovatului, asiguratorul Omniasig trebuie sa imi deconteze reparatia masinii ... (vezi toată discuția)
Notificare debit iulianmarian iulianmarian Am si eu urmatoarea problema: in data de 10.10.2008 am incheiat un antecontract de vanzare cumparare al uni camion marca volvo mi-a facut plata partiala urmand ... (vezi toată discuția)