Buna ziua! Poate cineva sa-mi explice care este diferenta intre pedepsele accesorii si pedepsele complementare. Am vazut ca ambele se refera la art. 64 din CP. Multumesc!
Pedepsele complimentare se aplica numai pe langa o pedeapsa principala. Aceste pedepse sunt interzicerea unor drepturi si degradarea militara. Interzicerea unor drepturi se executa DUPA executarea pedepsei principale/DUPA gratierea totala sau a restului de pedeapsa ori DUPA prescriptia executarii pedepsei.
Pedepsele accesorii sunt pedepse alaturate, accesorii ale pedepselor principale si constau in interzicerea de regula a TUTUROR drepturilor ce fac obiectul pedepsei complimentare a interzicerii unor drepturi, pe DURATA EXECUTARII pedepsei, PANA LA gratierea totala sau a restului de pedeapsa ori PANA LA implinirea termenului de prescriptie a executarii pedepsei.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Pedepese complementare
cypyk
Rog pe cei care pot, sa imi expuna si mie articolele din codul penal care prevad pedepsele complementare si accesorii? S-au introdus pedepse complementare ... (vezi toată discuția)