avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... pedepse complementare si accesorii
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

pedepse complementare si accesorii

Buna ziua! Poate cineva sa-mi explice care este diferenta intre pedepsele accesorii si pedepsele complementare. Am vazut ca ambele se refera la art. 64 din CP. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 15:05, 23 Iunie 2012
Pedepsele complimentare se aplica numai pe langa o pedeapsa principala. Aceste pedepse sunt interzicerea unor drepturi si degradarea militara. Interzicerea unor drepturi se executa DUPA executarea pedepsei principale/DUPA gratierea totala sau a restului de pedeapsa ori DUPA prescriptia executarii pedepsei.

Pedepsele accesorii sunt pedepse alaturate, accesorii ale pedepselor principale si constau in interzicerea de regula a TUTUROR drepturilor ce fac obiectul pedepsei complimentare a interzicerii unor drepturi, pe DURATA EXECUTARII pedepsei, PANA LA gratierea totala sau a restului de pedeapsa ori PANA LA implinirea termenului de prescriptie a executarii pedepsei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pedepese complementare cypyk cypyk Rog pe cei care pot, sa imi expuna si mie articolele din codul penal care prevad pedepsele complementare si accesorii? S-au introdus pedepse complementare ... (vezi toată discuția)
Momentul aplicarii pedepsei complementare de interzicere a unor drepturi Balteanu_Vlad Balteanu_Vlad Buna seara! Am intalnit o intrebare pentru care ma chinui sa gasesc un raspuns..cel putin pentru prima parte.\"6. La ce moment se aplica si la ce moment incepe ... (vezi toată discuția)
Pedepsele accesorii în situaþia liberãrii condiþionate Stelian Gaus Stelian Gaus O persoană a fost condamnată la închisoare cu executare şi interzicerea unor drepturi prevăzute de art. 64 lit. a)-c) Cod penal, dar a fost eliberată ... (vezi toată discuția)